Според него за да се намери изход от ситуацията с председателя на СОС, трябва да се мисли в тези разговори да участват всички групи в Общинския съвет.

Свързани новини

15.01.2024 09:26

В сватби в СОС няма да участваме, дори няма и да кумуваме: Иван Таков

Видян 1082 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ние в такива сватби няма да участваме и дори няма и да кумуваме", заяви пред БНР председателят на БСП-София Иван Таков относно блокажа в Столичния общински съвет и предстоящата днес среща в Общината.

"Дали ще има бял дим днес над Столичната община - мога да ви кажа, че нашето отиване на тази среща е свързано по скоро с желанието ни от самото начало да говорим по нашите приоритети, които сме задали още в предизборната кампания, а и преди това. Вече не мога да разбера кой точно кани", коментира той и декларира, че винаги ще участват в конструктивни разговори, които могат да доведат до добри решения за града, защото, по думите му, той вече е в аварийно състояние.
Таков обаче уточни, че това не означава по никакъв начин, че ще участват в разговор за избор на председател на Общинския съвет днес.

"Ние имаме наше решение. Ние сме издигнали наш кандидат за председател на СОС. Аз на този етап въобще не виждам защо трябва да променяме тази позиция", изтъкна той в интервю за предаването "Преди всички".

Според него за да се намери изход от ситуацията с председателя на СОС, трябва да се мисли в тези разговори да участват всички групи в Общинския съвет.

Общи действия нито с ГЕРБ, нито с която и да било друга група в СОС, не сме имали, декларира Иван Таков относно искането за извънредно заседание днес по темата за програмата за саниране. По думите му нежеланието за участие в тази среща е тяхна позиция.

По думите на лидера на БСП - София не са изключени и нови избори за Общински съвет, но според него разумът ще надделее и ще се стигне до избор на председател.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 15.01.2024 23:59

    С какъв морал се мотае из властта Таков!? Да се маха!

  • 001 Anonimen 15.01.2024 23:59

    С какъв морал се мотае из властта Таков!? Да се маха!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак