Камарата на представителите на Конгреса на САЩ гласува за започване на процедура по импийчмънт на секретаря по вътрешната сигурност Алехандро Майоркас. Така той стана първият държавен служител от подобен ранг, който влиза в процедура за отстраняване от поста от XIX век насам

Свързани новини

14.02.2024 10:25

В САЩ започва процедура по импийчмънт на министъра на вътрешната сигурност

Видян 431 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ гласува за започване на процедура по импийчмънт на секретаря по вътрешната сигурност Алехандро Майоркас. Така той стана първият държавен служител от подобен ранг, който влиза в процедура за отстраняване от поста от XIX век насам, предаде БНР.

От втори опит в рамките на седмица и с 214 на 213 гласа Конгресът на САЩ гласува за започване на процедура за импийчмънт срещу Майоркас. Така той се превърна в едва втория член на правителство в американската история, срещу когото е стартирана подобна процедура. Основните мотиви на републиканците, които искат отстраняването му са, че Майоркас "отказал да се съобрази с федералните имиграционни закони" и че е нарушил "общественото доверие".

Трима републиканци - Кен Бък от Колорадо, Майк Галахър от Уисконсин и Том МакКлинток от Калифорния - гласуваха заедно с демократите против мярката. Това беше вторият опит на републиканците да започнат процедура за отстраняване от поста на Майоркас, когото те считат за един от основните виновници за ситуацията по границата, след като през миналата седмица не им достигна само един глас.


Този път той беше осигурен от конгресмена републиканец от Луизиана Стив Скалис, който отсъстваше по време на миналия вот заради лечение от сериозно заболяване, но дойде в Конгреса само, за да подкрепи процедурата.

В изявление след гласуването председателят на долната камара на Конгреса - Майк Джонсън обвини Майоркас в "разпалването на най-лошата гранична катастрофа в американската история".

Следващата стъпка от процедурата е Майоркас да бъде изправен пред съдебен процес в Сената, който е контролиран от демократите, а за да бъде отстранен от поста е необходимо мнозинство от две трети, което почти няма шанс да бъде събрано.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни