Недостигът се дължи на решението на Hasbro да прекрати дейността си в Русия заради войната в Украйна. Компанията преустанови доставките и разпространението на нови стоки в страната през април миналата година.

Свързани новини

14.04.2023 07:04

В руските магазини за играчки липсва Монополи

Видян 5535 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В руските магазини за играчки липсват комплекти "Монополи", година след като американската компания Hasbro, създател на емблематичната настолна игра, обяви временно спиране на дейността си в Русия, съобщи бизнес новинарският уебсайт RBK.

Според изданието комплектите Monopoly Classic вече не се предлагат в Mosigra, една от най-големите руски вериги за продажба на настолни игри. Те са изчезнали и от рафтовете на Intellect-toy, както и от Hobby Games, собственост на Hobby World, за който се съобщава, че е най-големият търговец на настолни игри в страната.

Все още е възможно емблематичната семейна игра да бъде закупена от гигантите в електронната търговия Ozon и Wildberries.

Оригиналната версия на Монополи се предлага в ограничени количества, като цената на един комплект е над 3000 рубли (37 долара).


Недостигът се дължи на решението на Hasbro да прекрати дейността си в Русия заради войната в Украйна. Компанията преустанови доставките и разпространението на нови стоки в страната през април миналата година.

Освен това руските специализирани магазини са изправени пред дефицит на комплекти Uno и Scrabble, произведени от американския производител на играчки Mattel, който обяви плановете си да напусне руския пазар през март 2022 г.

Миналия месец руското правителство добави играчките и игрите, произведени от Hasbro и Mattel, към списъка на стоките, които могат да бъдат обект на паралелен внос. Схемата, официално приета миналата година в отговор на западните санкции, позволява на руските фирми да се снабдяват със стоки от всяка компания извън Русия, стига те да са закупени законно.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион