Друг ключов проект е в Пловдивската община Марица.

Свързани новини

13.12.2023 10:42

В Плевен ще се разшири стъкларския завод Рубин: Премиерът Денков

Видян 491 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нови инвестиции в Плевен, Пловдив и Шумен за близо 1 млрд. лева обяви в началото на заседанието на Министерския съвет премиерът акад. Николай Денков.

    "В Плевен ще се разшири стъкларския завод "Рубин", ще се изгради 300-тонна пещ, ще се модернизират складови площи с фокус върху иновативни продукти и процеси за повишаване на ресурсната ефективност и намаляване на въглеродните емисии. Реализацията на инвестицията ще създаде над 150 нови работни места в община Плевен", каза Денков.

Друг ключов проект е в Пловдивската община Марица.

    "Шнайдер Електрик България" предвижда създаването на умна производствена сграда и иновативни технологии и възобновяеми източници на енергия. Това ще бъде първото такова предприятие в Централна и Източна Европа. Инвестицията е за 107 млн. лева и предвижда създаването на поне 105 нови работни места", подчерта министър-председателят.

    "Шумен аутомед" ще разшири алуминиевото си производство с инвестиция от 136 млн. лева. Това ще създаде 160 нови работни места. Проектът цели производството на нови алуминиеви сплави за електромобили и разширяване на продукцията за автомобилопроизводство и соларни панели. Има и още няколко други подобни точки", посочи Денков.

    "Най-добрата социална програма за хората е да им осигурим работни места с добро заплащане. С това идва и една от най-важните мисии на правителството. Това е да осигури инвеститори, които да могат да осигурят висока добавена стойност, а от там и по-добри заплати при тях. Това са инвестиции не само в България, а в хората, в българите", категоричен е премиерът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева