Хирурзи в Оксфорд присадиха за първи път матка във Великобритания. Приемник е 34-годишна жена, а донор е нейната 40-годишна сестра, пожелали анонимност.

Свързани новини

23.08.2023 11:57

В Оксфорд направиха успешна трансплантация на матка

Видян 553 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хирурзи в Оксфорд присадиха за първи път матка във Великобритания. Приемник е 34-годишна жена, а донор е нейната 40-годишна сестра, пожелали анонимност, предаде БНР.

Първата трансплантация на матка в Обединеното кралство беше приветствана като "зората на нова ера" в лечението на безплодието. 40-годишна жена, която вече има две деца, реши да помогне на 34-годишната си сестра, която е родена без матка. Лекарите казват, че и двете са се възстановили добре от операцията, направена преди 6 месеца, а по-малката сестра планира оплождане „ин витро“ тази есен, като използва ембриони, които тя и съпругът ѝ съхраняват. Британските медии съобщават, че екип от 20 души е извършил операцията и процедурите в рамките на 17 часа.

Професор Ричард Смит, хирург-гинеколог, ръководил екипа за извличане на органи, който е прекарал 25 години в изследване на възможностите за трансплантация на матка заяви, че всички са плакали след успешната операция. Операцията е финансирана от Womb Transplant UK на цена от 25 000 паунда, което включва плащане на националното здравеопазване за времето в операционния театър и болничния престой на пациентите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог