Свързани новини

14.07.2021 16:43

В обявената от ИТН програма не се вижда нито диагноза, нито реформа: Костов

Видян 2400 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В обявената от ИТН програма не се вижда нито диагноза, нито реформа. В състава на предложения кабинет не се вижда нито потенциал, нито възможност да се осъществят реформите". Това заяви пред БНР бившият премиер Иван Костов.


Според него в последните 12 години управлението на ГЕРБ, с активното участие на ДПС, а често и с подкрепата на БСП, е плъзнало българската политическа система към хибриден режим.


"Има формални свободи на медии, хора, провеждат се избори, но всичко е подчинено на олигархичен център на влияние. Тази констатация на "Фрийдъм хаус" е това, което гражданското общество съзря и започнаха летните протести през 2020-а. Гражданското общество влезе в открит конфликт с властта. Оттогава целта му е да се спре регресът към хибриден режим и да се консолидира българската демокрация. Това е невъзможно без реформи. За демократичния свят българската демокрация е неконсолидирана".


По думите на Костов никой не иска от Слави Трифонов "порции":


"Никой от протестните партии не иска порции, те не искат министерски постове, не искат участие в кабинета, нито дял от властта за себе си. Те искат да съгласуват реформи,заради липсата на които се сриваме към хибриден режим. ... Виждането на ИТН за позицията им показва дълбока политическа несъстоятелност и неразбиране на процесите. Отсреща партньорът ти иска политики, не дялове и постове, а тези политики ти не ги даваш".


Бившият премиер коментира, че кабинетът на ИТН няма да бъде подкрепен от другите партии в 46-ото Народно събрание, тъй като те вече заявиха това, и правителството "ще увисне на милостта на ДПС и ГЕРБ:



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 15.07.2021 12:58

    Още на свобода ... не осъден за престъпленията извършени срещу държавата и народа ... 38 Съдии и прокурори чакат медиина популярност. Те са държавни служители със собствени малки и големи замъци във Франция , Германия , Англия

  • 002 Anonimen 14.07.2021 22:29

    Всички партии сте в един кюп. Циганин държава не може да управлява. И да има. Костов поне е що годе грамотен, чалгаря и бодигарда направо са взети от гьобрето.

  • 001 Anonimen 14.07.2021 17:44

    трябва да отговаряш за безобразията които сътвори

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец