Информация

Свързани новини

31.08.2023 13:06

В МВР имаше информация, че Божков ще се върне два дни преди прибирането му: Петър Тодоров

Видян 792 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Два дни преди бизнесменът Васил Божков да се върне в България, в МВР е имало информация за това, съобщи в интервю за БНР подалият оставка главен секретар Петър Тодоров.

Той допълни, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е поискал да се оттегли от поста след посещения на политически лидер във ведомството. Първоначално обаче Стоянов е бил готов да работи с Тодоров.

Пред БНР Тодоров уточни, че още на 23 август в министерството имало информация, че Божков възнамерява да се прибере доброволно.

"Ние имахме информация два дена преди това, че той ще пътува, и съответно такова пътуване беше осъществено на 25 август", каза той.

На въпрос дали в МВР са имали информация, че бизнесменът ще се върне доброволно, или че той е екстрадиран, главният секретар на МВР в оставка отговори: "Имахме  информация, че след два дена предстои пътуване. Това, което ние знаем към момента е, че той се върнал доброволно. Това се случи, както знаете в петък пред медиите".

По повод исканата му оставка от вътрешния министър Калин Стоянов – Петър Тодоров уточни, че първоначално министърът е поискал да работи с него. Впоследствие обаче е променил позицията си.

"Когато вече беше встъпил в длъжност и след посещението на един партиен лидер в кабинета на министъра, бях извикан няколко часа по-късно и, гледайки така надолу в земята, зачервен целият, ме попита няма ли да си подам оставката, тъй като имало напрежение около длъжността ми. Бях искрено учуден за тая промяна на позицията му. Попитах в какво се изразява това напрежение около длъжността ми, не ми беше отговорено с нищо конкретно. Явно към този момент не са били написани тези опорки, които впоследствие бяха изведени", поясни още подалият оставка главен секретар на МВР.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева