В Москва няма да има новогодишни и коледни фойерверки

Свързани новини

22.12.2023 16:25

В Москва няма да има новогодишни и коледни фойерверки

Видян 840 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Традиционните новогодишни и коледни фойерверки в руската столица и над нея тази година са отменени. Използването на пиротехнически средства по време на празниците е забранено заради "военната операция" в Украйна, съобщи източник от кметството.

Предходната година фойерверките в Москва също бяха спрени след гласуване на "активни граждани" на уебсайта на московското кметство.

Депутати от руския парламент също се изказаха в подкрепа на забраната на фойерверките на обществени места и в близост до жилищни сгради. Депутатът от Държавната дума Дмитрий Гусев призова кмета на Москва Сергей Собянин да отмени тазгодишната проява в столицата, като заяви, че това не е "най-подходящото време" за фойерверки, и същевременно изтъкна, че спестените от града средства могат да бъдат изразходвани за подпомагане на войниците, участващи във военната операция в Украйна, и техните семейства.


Пълна забрана за регионите, граничещи с Украйна, предложи и депутатът Ярослав Нилов, според когото "не всички се забавляват до сутринта в новогодишната нощ и се наслаждават на искрящите петарди, които се взривяват в небето". Фойерверките и силните експлозии трябва да бъдат забранени в Москва и някои региони, добави той.

Докато други руски региони обявиха, че отменят новогодишните фойерверки, Санкт Петербург все още не е потвърдил никакви ограничения.

Говорителят на президента Дмитрий Песков обяви, че тази година Кремъл няма да проведе традиционния си новогодишен прием. В миналото на него са се събирали високопоставени длъжностни лица и изтъкнати културни дейци. Песков не уточни причините за това решение.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби