В понеделник полицията е намерила при гранична проверка 87 нелегални мигранти в товарен автомобил, управляван от 57-годишен гражданин на Босна и Херцеговина.

Свързани новини

17.08.2023 13:30

В Хърватия разследват българи за нелегален трафик на 117 мигранти

Видян 589 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хърватската полиция разследва общо 11 души в шест отделни случая от миналия четвъртък до понеделник по подозрение за нелегален трафик на 117 мигранти в Карловачка област, Хърватия, съобщи хърватската телевизия ХРТ, позовавайки се на информация на местното полицейско управление.

Служители на полицията в град Слун, Централна Хърватия, са спрели за проверка миналия четвъртък автомобил с българска регистрация, управляван от 60-годишен българин, който е превозвал 6 чуждестранни граждани. При разследването е установено, че два дни по-рано чуждестранните граждани са преминали хърватската граница незаконно, като им е помагал 56-годишен български гражданин.

В същия ден полицейски служители в Цетинград, близо до хърватската граница с Босна и Херцеговина, са спрели две коли с румънска регистрация. Единият автомобил е бил управляван от 38-годишен румънски гражданин, който е превозвал осем чужденци, преминали границата незаконно.

В събота полицията в Цетинград е спряла автомобил с регистрация от Босна и Херцеговина, управляван от 36-годишен гражданин на страната, а в автомобила е имало пет нелегални мигранти, като един се е намирал в багажника.

В неделя в Слун в автомобил с полска регистрация, управляван от 51-годишен мъж от Казахстан, полицията е открила четирима нелегални мигранти. В същия ден в Карловац в автомобил със загребска регистрация, управляван от 38-годишен хърватски гражданин, са открити шест чуждестранни граждани, които нелегално са преминали границата.

В понеделник полицията е намерила при гранична проверка 87 нелегални мигранти в товарен автомобил, управляван от 57-годишен гражданин на Босна и Херцеговина.

От полицейското управление в Карловац посочват, че пет мигранти са „изразили намерение да кандидатстват за международна закрила“, а останалите са получили отказ от влизане в Хърватия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци