Свързани новини

29.12.2021 11:52

В Аляска регистрираха рекордните за 19 декември близо 20 градус

Видян 2045 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Необичайно зимно топло време в Аляска доведе до повишаване на дневните температури над 15,5C и порои от дъжд в част от годината, която обикновено се свързва с лют студ и сняг, пише The Guardian.

В островната общност Кодиак температурата на въздуха достигна 19,4C градуса в неделя, най-високото отчитане през декември, регистрирано някога в Аляска, каза ученият Рик Томан от Центъра за оценка и политика на климата в Аляска. Той го нарече „абсурдно“.

Новият еталонен максимум дойде на фона на поредица от благоприятни декемврийски крайности, каза Томан, включително 18,3 градуса по Целзий на летище Кодиак, рекордните 16,6 в общността на полуостров Аляска в Колд Бей и поне осем декемврийски дни с температури над 10 в алеутския град Уналаска, включително показанието от 13,3, което беше най-топлият коледен ден в Аляска в историята.

Най-сериозните непосредствени последици за хората вероятно са от огромните количества валежи, изхвърлени във вътрешната част на Аляска, където районът на Феърбанкс беше засегнат от най-яростната буря в средата на зимата от 1937 г., каза Томан.

Обикновено декември е сух месец във вътрешността на Аляска, тъй като обикновено хладният въздух не може да задържи много влага. Каквато и влага да вали, има тенденция да бъде


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец