Това са Манастирски ливади Изток и Запад и Павлово

Свързани новини

11.05.2023 17:05

В 3 квартала вече има довеждащ транспорт: Шефът на СОС

Видян 739 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“В 3 квартала на София гражданите вече могат да се възползват от нова услуга”, съобщи шефът на СОС Георги Георгиев. Това са Манастирски ливади Изток и Запад и Павлово.


“Закупени са 5 нископодови електрически автобуса, които събират по 22-ма пътници. Те влизат в кварталите, като целта е да може да се стигне най-бързо от дома до спирките на градския транспорт”, отчете той.


„На 41 локации ще спират новите автобуси, като работното време на линиите ще бъде от 6:07 до 22:40. Закупените автобуси са 6-метрови - достатъчно големи, за да побират достатъчно пътници, и достатъчно маневрени, за да могат да се движат във вътрешнокварталните улици”, отбеляза Георгиев. "Постарали сме се да обхванем всички възможни спирки на обществения транспорт за съответния квартал", подчерта шефът на СОС.


Услугата ще бъде при поискване - с мобилно приложение BUSINN, което е достъпно през телефон, или на някои от местата, които са вече обозначени като спирки. Интервалът, който от общината предвиждат за изчакване в час пик е 16-18 минути.


“Гражданите ни помогнаха много, включително да модифицираме идеята, така че услугата, която предоставяме, е "шита по мярката на хората", каза още Георгиев. Той отбеляза, че проектът е изключително иновативен, на европейско ниво. Тестовете и изпитанията са продължили с месеци, затова от общината се надяват технологията и организацията, която е създадена по него, да отговорят на потребностите на хората.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей