През месец март 2022 г. е назначена проверка, при която е установено, че изнесената в сигналите информация се потвърждава

Свързани новини

23.06.2022 16:44

Уволниха директора на Пирогов

Видян 2705 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заради констатирани нарушения в управлението на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова е освободила от длъжност директора на лечебното заведение – проф. д-р Иван Поромански.


 


През последните четири месеца Звено „Вътрешен одит“ на МЗ е извършило две последователни проверки в болница „Пирогов“, резултатите от които са предоставени на Софийска градска прокуратура за последващи действия, съобщиха от Министерството на здравеопазването. 


 


Проверките в лечебното заведение са назначени на база постъпили през 2022 г. серия от сигнали в МЗ, в които е предоставена информация, че новото ръководство с приоритет е извършвало плащания по сключени от него договори и е задържало плащания на стари задължения, по които текат лихви и неустойки.


  


През месец март 2022 г. е назначена проверка, при която е установено, че изнесената в сигналите информация се потвърждава, а именно:


 


При проверката на извършените плащания през 2020 г. и 2021 г. по сключени договори между 2014 и 2021 г. е установено, че не е спазена поредността на постъпването на фактурите в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД. Незабавно са били изплащани суми по последните сключени договори, а дължими такива по сключени от предходните ръководства договори са забавяни. 


 


Към 28.02.2022 г. просрочените задължения на лечебното заведение към доставчици са в размер на 14 851 690,72 лв., а към 31.03.2022 г. надхвърлят 16 млн. лв.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец