Свързани новини

25.10.2013 15:30

Уволниха братовчеда на Н. Младенов, който е посланик в Бразилия

Видян 2464 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Посланикът ни в Бразилия Чавдар Николов, който е братовчед на Николай Младенов, е бил спешно привикан в София, за да обясни скандалното си „неведение” за случилото се около Гълъбин Боевски. Външно е недоволно от работата му, заяви по ТВ7 говорителят на министерството Ивайло Кашканов.  „Започва проверка на случая с изненадващото завръщане на Гълъбин Боевски и за това, че нашите власти тук са били в тотално информационно затъмнение.Посланикът ни в Бразилия Чавдар Николов е спешно привикан в София във връзка с проверката.


Министерството е недоволно от работата на ръководителя на мисията ни. МВнР е в недоумение от факта, че посланикът ни в Бразилия не го е информирал за освобождаването на щангиста. Цели 7 месеца Външно министерство не е получило информация от българското посолство в Бразилия, че Гълъбин Боевски ще бъде експулсиран.”, каза още Кашканов.


„Слаба комуникация. За издаване на един документ за самоличност се съгласува винаги с консулска дирекция, въпреки че Външно министерство още вечерта на новината за освобождаването на Боевски нищо не знаеше.


Този разнобой си обяснявам с липсата на комуникация. Докато вече Боевски си беше у дома, вчера е излязло решението на Върховния съд по неговото дело, с което молбата да бъде освободен, се отхвърля.  В решението пише обаче – до излежаване на присъдата или до освобождаване от съдебната власт. Явно се е случило второто. Сега всичко отива в архива, Боевски е невинен в Бразилия, след като е експулсиран. Не дължи нищо. Експулсаото е за период от 5 години – през това време Боевски не може да ходи в Бразилия. Той не приемаше мисълта, че ще бъде в затвора. Той беше в абсолютен шок”, бе коментарът на Мануел ду Насименто, временно управляващия мисията ни в Бразилия от времето преди две години, когато Боевски бе арестуван.


В същото време главният прокурор Сотир Цацаров по БНТ бе бесен, че ако институциите работят както за Гълъбин Боевски, скоро може да се повтори драмата с медиците в Либия: „След първоначалната институционална изненада е ясно, че става въпрос за експулсиране, съгласно тяхната съдебна система. Решението се взима за всички чужденци, осъдени за трафик на наркотици. Но това става след изтърпяване на срока за лишаване от свобода. Експулсирането става с решение на министъра на правосъдие. Потвърждава се от федерален съдия и федералната полиция изпълнява решението. Боевски пребивава в страната ни като свободен човек. Трябва да се вземат мерки за постоянна и нормална комуникация с външно министерство, министерство на правосъдието и прокуратурата. Ако днес сме изненадани за освобождаването на български гражданин, то утре можем да сме изненадани за задържани български граждани. Да си припомним миналото. Процедурата по експулсирането е била задвижена доста по-рано и нашето представителство в бразилската столица е знаело. То може да има активно дипломатическо участие в тази процедура, а дали е подавало информация на Министерство на външните работи мога само да гадая.”



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да