Новото политическо обединение между “Демократична България” и “Продължаваме промяната” ще положи всички усилия да спечели първото място на изборите с отчетлива разлика пред ГЕРБ. Това заяви бившият министър на правосъдието Надежда Йорданова в сутрешния ефир на Bulgaria ON AIR.

Свързани новини

20.02.2023 12:11

Уверена съм, че разликата на ПП-ДБ пред ГЕРБ ще се увеличава: Надежда Йорданова

Видян 1351 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Новото политическо обединение между “Демократична България” и “Продължаваме промяната” ще положи всички усилия да спечели първото място на изборите с отчетлива разлика пред ГЕРБ. Това заяви бившият министър на правосъдието Надежда Йорданова в сутрешния ефир на Bulgaria ON AIR.


Тя призова гражданите както да гласуват, така и да се включат в инициативата “Ти броиш”, за да гарантират честността на вота и да възпрепятстват всякакви манипулативни практики. “Търсим 12 000 защитници на вота из цялата страна, които да се включат като членове на СИК срещу заплащане или доброволно като застъпници”, заяви Йорданова.
На въпрос за трагичния случай с 18 загинали мигранти Йорданова заяви, че в България такива тежки и сериозни престъпления често пъти остават ненаказани. Друг симптоматичен проблем според нея е опазването на границата ни, където съоръжение за милиони или не е направено добре, или не е поддържано, или просто не е охранявано адекватно, щом може да се прескочи със стълба.


“Какво се е случило на границата, за да преминат толкова много хора? Какво се е случвало във вътрешността на страната, за да се допусне предварително подготвена операция да ескалира до такава степен? Освен необходимостта от справедливост и възмездие за изгубените човешки животи, трябва да си дадем сметка, че контролните ни системи не действат добре”, заяви Йорданова.


Като част от изпълнителното ръководство на “Да, България” Йорданова разясни, че процесът по вътрешнопартийни номинации на кандидат-депутати приключва днес, а Националният съвет на формацията ще одобри своите представители в листите в края на работната седмица. Бившият правосъден министър изрази убеждения, че обединението с “Продължаваме промяната” ще донесе по-силен изборен резултат и надежда за силно правителство с реформаторска програма. “Последните социологически проучвания даваха процент преднина на ПП-ДБ. Уверена съм, че разликата ще се увеличава и обединението ще застане отчетливо начело”, каза още Йорданова.


“След пет парламентарни избори за две години не можем да продължаваме повече така. Предходните 12 години също не могат да продължат. За да стигнем до следващия етап, егото на част от политическите лидери трябва да се преглътне. Трябва да преоценим грешките си, за да продължим напред”, заключи Йорданова.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Асен 20.02.2023 19:20

    Тази, като всеки друг от ДБ, се надява най-вече заплатите в парламента да се увеличават.

  • 001 нито са умни, нито са красиви 20.02.2023 12:22

    Реалният р-тат на тази антибългарска коалиция е 10%, всичко от горе е манипулация и фалшификация с подкрепата на намагнетизираните. За това хората не гласуват и легитимността и на НС и на взетите решения и закони е под голям въпрос

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.