Реални глоби за сметосъбиращите фирми заради непочистването на сняг няма да има, тъй като новият шеф на Столичния инспекторат е увеличил наужким обемите на „почистеното”, така че да им се компенсират смешните 5% - 120 000 лв. от над 2,2 милиона.

Свързани новини

29.11.2023 17:10

Увеличили са обема на уж свършеното от Вълка, за да няма реални глоби: Не чистят, за да не събират боклук

Видян 2022 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Реални глоби за сметосъбиращите фирми заради непочистването на сняг няма да има, тъй като новият шеф на Столичния инспекторат е увеличил наужким обемите на „почистеното”, така че да им се компенсират смешните 5% - 120 000 лв. от над 2,2 милиона. Това става по елементарна комбинирана схема на възлагане и на чистене по дифолт, която открай време се разиграва. Уж нямаше да е като преди, но...Тези услуги, разбира се, в бизнеса на Вълка и Титаните, в чийто плен е София, не минават без нищо.


Още повече, вторият консорциум, вече има две предупреждения от предишния кмет за прекратяване на договора и, ако беше получил заслужено ново, това щеше да секне стотиците милиони кеш от нашите джобове към онези на компанията на най-богатия българин Домусчиев.


Така че май е валяло в нечии джобове. Новият кмет лесно би могъл да провери кое-как, стига да си направи труда. Но той дори не посещаваше обектите през нощта, за да респектира и да спре „врътките”, както правеше предшественичката му Фандъкова.


Инж. Николай Неделков - новият шеф на Столичния инспекторат, който е лансиран от Борис Бонев, е наследство от управлението на ГЕРБ. А неизчистването на София е следствие от неговата пълна липса на експертност по делата на инспектората – човекът се е занимавал с администрацията, не с чистенето – както се шегуват адвокатите „местил е кламери в кантората”.


А за Вълка и Титаните е рай – те не чистят сняг, за да имат оправдание да не събират боклук, но си вземат парите, че и отгоре, сякаш са свършили и двете.

На снимка: 5-и ден след валежа в събота дървета и клони на пл. Гарибалди в самото сърце на София и на ред други места не само в центъра, останаха кой знае защо неприбрани от местната власт и сметопочистващите фирми. Щяло да стане „до 2 седмици”, обясни избраният на първи тур кмет на Триадица. Сн: Георги Хр. Христов


Радостина Тонева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей