Към края на март, когато подадохме документите за промяна, имаше твърде много неизвестни около цените на основните ценообразуващи компоненти и нямаше как едновременно да отчетем реалните данни и да спазим срока за входиране на заявленията“ каза изпълнителният директор инж. Александър Димитров

Свързани новини

31.05.2022 12:05

Увеличение от 300% няма да има: Директорът на Топлофикация Велико Търново

Видян 1421 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


    В края на миналата седмица излезе публично информация, че най-малката топлофикация в България- Топлофикация Велико Търново е подала заявление към Комисията за енергийно и водно регулиране за увеличение на цената на топлинната енергия с 332% през следващия отоплителен сезон. Директорът на дружеството инж. Александър Димитров опроверга информацията и даде повече разяснения по темата в опит да успокои гражданите.




    „Увеличение от 300% няма да има! Подадените заявления за цени през новия регулаторен период не отразяват нито компенсациите, които вече получихме, нито действащата цена на природния газ. Реално и в момента не знаем, каква ще е цената на основното ни гориво през юли, когато започва новият регулаторен период.


 


Към края на март, когато подадохме документите за промяна, имаше твърде много неизвестни около цените на основните ценообразуващи компоненти и нямаше как едновременно да отчетем реалните данни и да спазим срока за входиране на заявленията“ каза изпълнителният директор инж. Александър Димитров.




    В момента Комисията за енергийно и водно регулиране разглежда така предложените модели, вземайки предвид актуалните цени на природния газ и другите ценообразуващи компоненти. Регулаторът ще пресметне новите цени на топлинната енергия, като ще утвърди и съответните разходи за ремонти и заплати на всяко дружество.




    „Комисията за енергийно и водно регулиране винаги взима балансирани решения, удовлетворявайки интересите  на дружествата и на гражданите. Повишението на цената на горивата, които използваме, ще се отрази в новата цена на топлинната енергия. Комисията за енергийно и водно регулиране ще вземе предвид и нуждата от инвестиции в съоръженията и във възстановяването на топлопреносната мрежа.


 


Цените на топлинната енергия се регулират точно, за да се държат ниски и да бъдат социално поносими за гражданите. Централното парно е и трябва да продължава да бъде най- евтината опция за отопление през зимата“ каза изпълнителният директор инж. Александър Димитров.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби