Меглена Плугчиева

Свързани новини

21.04.2024 11:04

Утре ще има съответното решение чрез указите на президента: Съветникът на премиера

Видян 2260 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ситуацията относно поста на външния министър е неприятна и недобра. Надявам се бързо да се намери добро решение. Управлението на държавата не е холивудски филм. Утре ще има съответното решение чрез указите на президента. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" съветникът на премиера Димитър Главчев - Меглена Плугчиева.

По думите ѝ в момента страната ни не стои добре в Европа и това трябва да се прекрати час по-скоро.
    "Предложени ми бяха министерски постове, които съм отказала. Димитър Главчев е поставен в изключително трудна ситуация и има нужда от хора, които имат управленски, политически и дипломатически опит", допълни Меглена Плугчиева.

Според нея има изключително добри кариерни дипломати.

    "Става дума за служебно правителство, в което ще бъдат включени повече експерти, а не политически оцветени. Аз съм била три пъти посланик на Германия, Швейцария и Лихтенщайн и в Черна гора, но винаги съм била политическа квота на Външно министерство.


Спазвам принципите, човек като мен не е редно да поеме поста на външен министър в служебно правителство", каза още Меглена Плугчиева.

Отбеляза, че има сериозна опасност относно Плана за възстановяване и устойчивост и плащането е под въпрос.


Вчера президентът Румен Радев заяви:


"Макар да му отне почти седмица, Даниел Митов най-сетне проумя, че ако го бях назначил на този пост, той щеше да изпадне в тежък конфликт на интереси, защото министърът на външните работи е пряко отговорен за организацията на изборите в чужбина и това няма как да стане, ако на поста е заместник-председател на партия, която участва в изборите.


По думите му предложението на служебния премиер Димитър Главчев да поеме и поста на външен министър е авангардно и че все още не е разбрал с какво точно се е заел като премиер.


"В понеделник сутринта ще направим последен разговор. Ако той държи, приемам всички негови предложения, не се меся в неговата работа. Аз съм му казал, че в момента, в който ми подаде човек, на който има доверие, веднага ще издам указ. Имаме множество прекрасни дипломати, които са готови веднага да поемат министерството и да свършат работата доста по-добре от г-н Митов", допълни Радев.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 21.04.2024 21:38

    Кооперативно село.

  • 001 Anonimen 21.04.2024 12:39

    ..."предложението на служебния премиер Димитър Главчев да поеме и поста на външен министър е авангардно и че все още не е разбрал с какво точно се е заел като премиер"...Телешкият възторг в който е изпаднал това ново (старо)политическо недоразумение, по повод гласуваната поредна "помощ" от 100 милиарда за Украйна,е ярко доказателство що за външен министър ще бъде ... С плидкият си мозък, как да разбере, че с това ще бъдат погребани още минимум 500 000 укри ...БОЖЕ кога ще си прибереш верисиите ??? ...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв