Свързани новини

18.05.2021 16:27

US тайна армия от 60 000 души в нета, Щатите и света: Нюзуик

Видян 3062 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ имат тайна армия от военни, цивилни и контрактъри, която използва за поверителни мисии в Щатите и по света, а също като манипулатори в социалните мрежи, разкрива в траяло 2 години и публикувано сега разследване авторитетното списание Нюзуик. Медията, която по времето на Тръмп се беше обърнала на стенвестник, се връща към добрите си стари професионални стандарти с този удар.
Тези хора са под прикритие и използват фалшиви идентичности, за да изпълняват своите ангажименти. Агентите на Пентагона, за които Нюзуик пише са с 2 специалности – реалния и виртуалния живот, като някои работят в частни бизнеси и световноизвестни компании.
Неофициално програмата била известна в тесни кръгове като signature reduction, и ангажираните в нея са 10 пъти повече от агентите на ЦРУ. „Това е най-голямата сила под прикритие в историята”, коментира Нюзуик. Медията уточнява, че истинскиятобхват на тайната армия остава грижливо пазен секрет. Тя никога не е била обсъждана в Конгреса, за разлика от финансирането и операциите на другите американски служби в сектора. Според авторите това е „предизвикателство за законите в страната и Женевската конвенция, военния кодекс за поведение и базовата счетоводна отчетност”, което в превод означава, че явно минава отвъд тях, т.е. е безконтролна.
Според Нюзуик около половината от персонала е за специални операции. Той действа в горещи точки и най-вероятно е по следите на терористи. Предполага се, че зони от интерес за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец