Ситуацията със сигурността в цяла Украйна продължава да бъде напрегната и непредсказуема поради продължаващите военни нападения от страна на Русия, с активни боеве в страната и несигурни условия за безопасност

Свързани новини

15.07.2022 14:54

US посолството: Американците да не влизат в Украйна, да я напуснат незабавно

Видян 1631 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ситуацията със сигурността в цяла Украйна продължава да бъде напрегната и непредсказуема поради продължаващите военни нападения от страна на Русия, с активни боеве в страната и несигурни условия за безопасност, съобщава Посолството на САЩ в Киев:


"Посолството на САЩ призовава гражданите на САЩ да не влизат в Украйна, а тези, които се намират в Украйна, да напуснат незабавно страната, като използват частен наземен транспорт, ако това е безопасно. Избягвайте големи събирания и организирани събития, тъй като те могат да послужат като руски военни цели навсякъде в Украйна, включително в западните ѝ райони.


Ако чуете силен взрив или ако се задействат сирени, незабавно потърсете укритие. Ако се намирате в къща или сграда, отидете на най-ниското ниво на постройката с най-малко външни стени, прозорци и отвори; затворете всички врати и седнете до вътрешна стена, далеч от всякакви прозорци или отвори.



Ако се намирате на открито, незабавно потърсете укритие в укрепена постройка; ако това не е възможно, легнете и покрийте главата си с ръце.
Имайте предвид, че дори и да бъде прихваната идващата ракета или дрон, падащите отломки представляват значителен риск.



След нападението стойте далеч от отломки и следете основните новинарски емисии за официални указания".


Ситуацията в областта на сигурността в цяла Украйна е изключително нестабилна и условията могат да се влошат без предупреждение. Гражданите на САЩ трябва да останат бдителни и да предприемат подходящи мерки за повишаване на осведомеността си за сигурността. Знайте местоположението на най-близкия подслон или защитено място. В случай на минометен и/или ракетен обстрел следвайте инструкциите на местните власти и незабавно потърсете убежище. Ако смятате, че настоящото ви местоположение вече не е безопасно, трябва внимателно да прецените потенциалните рискове, свързани с преместването на друго място.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв