Положителни връзки между умерената до интензивна физическа активност и загубата на тегло са докладвани и от други изследователи. Въпреки това, резултатите относно най-доброто време за спортуване за сваляне на килограми са противоречиви, затова авторите на последното проучване са проучили какво влияние може да окаже извършването на физическа активност в различни часове върху връзката между физическата активност и затлъстяването.

Свързани новини

23.09.2023 08:09

Упражненията между 7 и 9 ч. сутринта са най-ефективни за отслабване: Проучване

Видян 2298 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако основната ви фитнес цел е намаляване на теглото, може да помислите за времето от деня, в което тренирате. Ново проучване предлага сведения, които могат да ви помогнат да увеличите усилията си.

Упражненията между 7 и 9 ч. сутринта са свързани с по-ниска обиколка на талията и индекс на телесната маса в сравнение с хората, които тренират по обяд или вечер, според проучване, публикувано в списание Obesity.

"Това е вълнуващо ново изследване, което е в съответствие с общия съвет за постигане на целите за физическо натоварване - т.е. планирайте упражненията сутрин преди имейли, телефонни обаждания или срещи, които могат да ви разсеят", казва в съобщение за медиите Ребека Круковски, клиничен психолог с опит в поведенческото управление на теглото, която не е участвала в изследването.


Положителни връзки между умерената до интензивна физическа активност и загубата на тегло са докладвани и от други изследователи. Въпреки това, резултатите относно най-доброто време за спортуване за сваляне на килограми са противоречиви, затова авторите на последното проучване са проучили какво влияние може да окаже извършването на физическа активност в различни часове върху връзката между физическата активност и затлъстяването.

Авторите са проучили данни за здравето и активността на 5285 души, които са участвали в цикъла от 2003 до 2006 г. на Националното изследване на здравето и храненето на Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ. (Изследователите са избрали тези години, тъй като тогава за първи път в проучването са използвани акселерометри или устройства за проследяване на активността).

След като участниците са записали своя BMI и обиколката на талията, те са носили апарати за проследяване на активността на дясното бедро през будните часове в продължение на 10 или повече часа всеки ден в продължение на четири до седем дни.


Тези, които са спортували сутрин - между 7 и 9 ч. - са имали среден ИТМ от 27,5, в сравнение с тези, които са спортували по обяд и вечер, които са имали средно 28,3 ИТМ. За обедни се смятат часовете от 9 до 16 ч., а за вечерни - от 17 до 20 ч. Средната обиколка на талията, коригирана спрямо качеството на храненето и приеманите калории, е била съответно 96 см (37,7 инча), 97,8 см (38,5 инча) и 97,5 см (38,4 инча).


 Тези констатации са валидни независимо от пола, етническата принадлежност, образованието, употребата на тютюн, алкохола или заседналото поведение. Освен това, дори сред хората, които са изпълнили всички препоръки за физическа активност - поне 150 минути седмично - постигането на тази цел сутрин е свързано с най-нисък ИТМ и размер на талията.

"Това изследване добави ценни доказателства, които се основават на национална извадка от САЩ (участници), което не е правено досега по темата за времето на физическите упражнения и загубата на тегло", заяви по електронната поща водещият автор на изследването д-р Тонгю Ма, асистент по рехабилитационни науки в Политехническия университет на Хонконг.

Индексът на телесната маса и размерът на талията на участниците обаче са измерени преди периода на проследяване на активността и не са измерени отново след това - така че авторите не са успели да докажат, че упражненията сутрин са оказали пряко влияние върху някое от двете измервания.

Ма планира да направи още проучвания, за да потвърди резултатите и дали има причинно-следствена връзка.
 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.09.2023 13:18

    Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> marketl.ink/biocom

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог