Свързани новини

02.12.2013 16:27

Украйна ще се разпадне на Източна и Западна

Видян 3412 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украйна е много вероятно да се разпадне на Източна и Западна, подобно Германия едно време. В Изтока и Юга на сегашната страна са парите и ресурсите, там живеят 17 млн. етнически руснаци и немалко българи. А Западът вече беше превърнат от ултрадесния полски политик Качински в предизборна платформа за неговата партия, както румънският президент Бъсеску си поиска миналата седмица друга бивша съветска република - Молдова. Нека да не забравяме, че във Варшава преди броени се разиграваха сцени като тези в Киев в момента на националистическа тема – част от войната на близнака Качински да катурне умерения и успешен премиер Туск.


За България, както вече 19’ писа, е по-изгодно Украйна да не бъде асоциирана към ЕС. Ако това стане, досегашната ни годишна помощ от 5 млн. евро или близо 10 млн. лева ще скочи на 43 млн. лева. А за разлика от други държави като Полша, Литва, Германия, Австрия, ние нито сме я имали в границите си, нито пък можем да наложим свой продукт или услуга на местния пазар, както споменатите целят.


„Украйна е страна на разлом, която има две различни култури. Цивилизационната линия на разлома минава през сърцето на страната. В западната част населението е към униатската църква, която практикува православни ритуали, но признава върховенството на папата. В източната част е предимно православно и говори руски. Най-вероятно Украйна ще си остане единна, раздвоена, независима и като цяло тясно ще си сътрудничи с Русия”, прогнозира Самюъл Хънтингтън, автор на Сблъсъкът на цивилизациите и новият световен ред.


Според нобелиста Солженицин пък „огромни пространства, които исторически никога не са били част от Украйна (б.р. всъщност такава държава съществува само няма и 22 години) като Новорусия, Крим и Югоизточния край са насилствено вкарани в състава ?”. Всъщност, това го прави Хрушчов, който също като Брежнев е оглявавал местната компартия по време на СССР. Писателят завършва патетично: „Русия няма как да предаде многомилионното наше население там, да се отрече от нашето единство с него”. Най-революционна е тезата на Калина Андролова:


„За Украйна се води истинска война. За Украйна ще се лее кръв."



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион