Докато други предлагат украинският президент Владимир Зеленский да отстъпи някаква територия в името на мира, Кърби заяви, че Вашингтон се подготвя за "продължителен конфликт".

Свързани новини

26.06.2022 09:55

Украйна ще реши "как да изглежда победата": САЩ

Видян 6106 пъти | Коментари 6
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въоръжен с американски оръжия, Киев ще определи условията на мирното споразумение с Русия, заяви в петък пред "Гласът на Америка" говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби.




Докато други предлагат украинският президент Владимир Зеленский да отстъпи някаква територия в името на мира, Кърби заяви, че Вашингтон се подготвя за "продължителен конфликт".


 


След като в петък войната в Украйна навърши четири месеца, руските сили продължават да завземат територии в Донбас. Москва твърди, че в региона са обкръжени до 2000 украински войници, "националисти" и чуждестранни бойци. Междувременно Киев призна, че губи по 1000 военнослужещи на ден, и според сведенията попълва обсадените си сили с наборни войници, жени и затворници.




Въпреки това Кърби настоя, че Украйна може да продължи да се бори, и заяви пред "Гласът на Америка", че "г-н Зеленски ще определи как да изглежда победата".


 


"Разбира се, искаме Украйна да успее на бойното поле и да успее на масата за преговори, ако и когато се стигне дотам", продължи Кърби. "В момента не сме на този етап. Но ние вярваме, че президентът Зеленски е този, който определя как да изглежда победата.




"Нашата задача е да се уверим, че той разполага с инструментите, за да го направи по най-ефективния и ефикасен начин. "


 


 


САЩ вече са отпуснали близо 54 млрд. долара под формата на пряка и непряка военна и икономическа помощ за Украйна, като последният транш от 450 млн. долара включва четири ракетни артилерийски системи с голям обсег на действие. Кирби привидно отхвърли опасенията, че тези системи могат да бъдат използвани за нанасяне на удари по руската граница, като заяви в петък, че те са "украинска собственост и те могат да определят как да ги използват".


 


Кърби добави, че "искаме да видим пълното възстановяване на териториалната цялост на Украйна", което според Киев би включвало завземането на Крим, който през 2014 г. гласува за присъединяване към Русия. Няколко украински военни и политически лидери заявиха, че ще използват оръжия, доставени от НАТО, за да направят точно това.


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 27.06.2022 08:29

    Дано Русия победи че да се сложи край на това грубо двуличие и лицемерие и абсолютна демагогия за да могат западните елити да контролират и манипулират света.

  • 005 Човекът 26.06.2022 20:58

    Вайната ще продължи още една година, най-малко. Предстоят битки, за Славянск и краматорск, после за Харков и Одеса. До края на годината/шесте двойки/ границата ще мине по Днепър. През зимата поляците може да помогнат от запад, а Беларус от север и на пролет ще има преговори, но с кого. Украйна ще е разделена с ограмни териториални загуби, тотална бедност и рухнала икономика. Тово води до вътрешни сътресения. Преговорите ще бъдат най-вероятно между САЩ и Русия.

  • 004 Амет 26.06.2022 15:58

    Спрете се,ве алчни военолюбци!Стига избивахте украинските и руски младежи! Седнете на масата за преговори най-после!

  • 003 CNN 26.06.2022 11:57

    Въоръжен с американски оръжия, Киев щял да определя условията на мирното споразумение с Русия, заяви в петък говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ психопатът Джон Кърби !!! И всички от 4 –ти километър бяха съгласни с него !!!

  • 002 червена шапчица Цирконка 26.06.2022 11:52

    Много взеха да се "изтеглят", да не стигнат и до западната граница все така – БЪРЗО !!! Държавата УСрайна, като такава изчезва, а ние евроатлантиците си говорим празни приказки!!! Армията им вече се е разпаднала и е въпрос на седмици Одеса, Николаев, Харков и т.н. да са с руско управление. А и местните го желаят с повече от 80% !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни