Опитът на Русия да анексира Донбас, Запорожието и Херсон не променя нищо за Украйна - ще продължим да освобождаваме нашата земя и нашия народ, докато си върнем всички територии, заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба.

Свързани новини

01.10.2022 08:10

Украйна официално ще поиска "ускорено членство в НАТО: Зеленский

Видян 5199 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украйна официално ще поиска "ускорено членство в НАТО", заяви украинският президент Владимир Зеленский. Украинският лидер обяви това броени минути, след като Русия официално оформи анексирането на четири украински региона. "Правим решителна стъпка, като подписваме молбата на Украйна за ускорено членство в НАТО", каза  още той.


Украинският лидер заяви, че Киев е готов да преговаря за споразумение с Москва, но не с Владимир Путин, а с друг руски президент: "Готови сме за диалог с Русия, но с различен президент на Русия", обяви Зеленски във видеообръщение, публикувано в неговия канал в Телеграм.



След заседание на Националния съвет за сигурност и отбрана Зеленский потвърди решимостта на украинците да изгонят всички окупатори от земите си: "Нашата страна винаги е предлагала на Русия да живеем един до друг в равноправни, честни, достойни и справедливи условия. Очевидно с този руски президент това е невъзможно, той си няма понятие що е това достойнство и честност, затова ние сме готови за диалог с Русия, но с друг президент на Русия", заяви украинският президент.


Опитът на Русия да анексира Донбас, Запорожието и Херсон не променя нищо за Украйна - ще продължим да освобождаваме нашата земя и нашия народ, докато си върнем всички територии, заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба.


С анексирането на контролираните от нея украински области Русия предявява претенции към територии с площ, близка до тази на България - около 109 хиляди квадратни километра.


Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков даде да се разбере, че руската армия ще воюва и за цялата Донецка област, от която сега Москва контролира около 60 процента.


Запитан за Запорожка и Херсонска област, които също не са изцяло под руски контрол, Песков отговори, че в Кремъл тепърва ще изясняват териториалните си претенции.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв