Киев, САЩ и други западни представители отхвърлиха твърденията на Москва, че Украйна планира да използва така наречената "мръсна бомба", като руска операция под фалшив флаг.

Свързани новини

24.10.2022 15:24

Украйна кани ядрени експерти да опровергаят "неоснователните твърдения на Русия за "мръсна бомба"

Видян 1088 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Украйна е поканила експерти от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) в страната, за да опровергаят неоснователните руски твърдения, че Киев планира да използва "мръсна бомба", съобщи външният министър на Украйна.

В понеделник в Туитър Дмитрий Кулеба съобщи, че е разговарял по телефона с генералния директор на МААЕ Рафаел Гроси.

"В моя призив. . Официално приканих МААЕ спешно да изпрати експерти в мирните обекти в Украйна, за които Русия лъжливо твърди, че разработват мръсна бомба", каза той.


"Той [Гроси] се съгласи. За разлика от Русия, Украйна винаги е била и остава прозрачна. Нямаме какво да крием. "

Киев, САЩ и други западни представители отхвърлиха твърденията на Москва, че Украйна планира да използва така наречената "мръсна бомба", като руска операция под фалшив флаг.


Украинският президент Владимир Зеленский заяви, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу се е обадил на колегите си от САЩ, Великобритания, Франция и Турция в телефонна "въртележка", за да заяви, че Украйна планира да взриви оръжие, съчетаващо конвенционални експлозиви и уран.

Зеленски заяви в неделя: "Ако Русия се обажда и казва, че Украйна уж подготвя нещо, това означава само едно: Русия вече е подготвила всичко това. "


Междувременно, Руското външно министерство заяви, че Европейският съюз няма право да обвинява Москва в извършването на военни престъпления в Украйна, тъй като блокът години наред е игнорирал страданията на цивилното население в Донбас,

Изявлението на Русия дойде, след като в петък основният орган на ЕС за вземане на решения - Европейският съвет - осъди Москва за "безразборните" ракетни и безпилотни нападения срещу цивилни цели в Киев и други части на Украйна, като добави, че има "все повече доказателства" за военни престъпления срещу украинци.

В отговор, публикуван в събота, говорителката на руското външно министерство Мария Захарова отхвърли обвиненията като "връх на лицемерието".


Европейският съюз е загубил моралното право да говори за военни престъпления, тъй като в продължение на осем години си затваря очите за убийствата на цивилни граждани, жени и деца по време на обстрела на Донбас от режима в Киев.


 




 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,