23.04.2015 15:38

Украинците се отказват от православието?

Видян 1534 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинската православна община е решила да се откаже от православната вяра и да се обедини с гръко-католиците. С такова предложение в началото на април е излязъл архиепископът на Харковско-Полтавската епархия на Украинската автокефална православна църква Игор. Инициативата му е била единодушно подкрепена от църковния събор.


 


Автокефалната православна църква е третата по численост както на последователи, така и на принадлужащи й храмове след Украинската православна църква на Московския и Киевския Патриархат. Тя възниква благодарение на емигрантите от Украйна след края на Втората световна война. Църквата притежава 1200 храма, съобщава НТВ.ру, цитирана от БЛИЦ.


 


Настоятелят на храма "Св. мъченица Татяна" към Московския държавен университет Владимир Вигилянский смята, че отказът от православието е "чиста проба политика", която няма никакво отношение към религията. "Тези действия могат да засилят църковния разкол", смята той.


 


Обикновените енориаши не са били питани дали искат да преминат от едно християнско течение към друго. Самият протойерей Вигилянский смята, че е редно да се чуе и тяхната дума и добре да се премисли, преди да се направи радикалната стъпка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец