шоколад Milka

Свързани новини

31.03.2024 17:03

Украинска неправителствена организация призовава за бойкот на шоколада Milka в Германия

Видян 22083 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинска група в Германия оказва натиск върху търговците на дребно в страната да премахнат шоколада Milka от рафтовете си, тъй като международният му производител продължава да развива дейност в Русия.

Киев и неправителствените организации, подкрепящи каузата му, се опитват да накарат чуждестранните компании да прекъснат връзките си с Москва чрез списък на "международните спонсори на войната". Миналата седмица украинското правителство го закри, заявявайки, че той оказва негативно влияние върху подкрепата.

Американският мултинационален хранителен гигант Mondelez, който Украйна включи в черния си списък през май миналата година, беше набелязан от базираната в Берлин украинска група за натиск Vitsche. Тя призова търговците на дребно Rewe и Edeka да бойкотират неговите продукти, особено шоколада с марка Milka. В публикация в X (бивш Twitter) тя заяви, че "моралът трябва да има място в бизнеса".
 
"Инвеститорите не се интересуват от морала" - главният изпълнителен директор обяснява защо Oreo остават в Русия.

Според информационното издание RND, което е прегледало писмо, изпратено от  Vitsche  до германските търговци на дребно, украинската група е реагирала на забележките, направени от главния изпълнителен директор на Mondelez International Дирк Ван де Пут в интервю миналия месец. Главният изпълнителен директор заяви, че инвеститорите на компанията изглежда нямат морални угризения да останат в Русия.

"Ако имате важен руски бизнес, ударът върху компанията ще бъде огромен и това става предмет на друга дискусия", каза той пред Financial Times.


Подобно на много други западни компании, Mondelez публично осъди Москва за ролята ѝ в конфликта в Украйна, но отказа да се оттегли от Русия.


Mondelez рекламира Milka като продукт, който прави Великден "по-нежен", така че писмото е свързано и с празника, отбелязван от католиците този уикенд. Украинските активисти планират и митинг в събота срещу това, което те наричат "фалшив пацифизъм".


Vitsche е в унисон с официалните послания на Киев по много въпроси. Както украинският пратеник в Берлин, така и неправителствената организация заклеймиха предложението в Германия да се третират като бежанци руснаците, които са избягали от родината си през 2022 г., след като Москва обяви частична военна мобилизация.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.04.2024 05:17

    Украинския сепаратизъм възниква по времето на възникването на македонизма - края на 19-ти и началото на 20-ти в. Около ПСВ идеята има развитие и след ВОСР конюктурно е подкрепена от Ленин и така възниква УССР. Като над 80% от населението е с ясно руско етническо самосъзнание. След развала на СССР започва промиване на съзнанието и възродителен процес над тази част от населението. Първо чрез децата със подмяна на историята и на цялото образование изобщо на антируска основа. После чрез подмяна на руските имена с някави уж украински и насилственото изучаване и подмяна на матерния им руски език със слабо разпостранения доскоро диалект мова като украински език. Резултата го виждаме.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей