Свързани новини

24.02.2012 11:37

Удариха разпространители на 1 000 гигабайта детска порнография

Видян 1653 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Девет мъже са задържани при международна операция срещу разпространяването на видеоматериали със сексуално насилие над деца, съобщават от пресцентъра на МВР, цитирани от Нюз.бг. Сигналът е бил подаден от Интерпол - Баден-Вюртемберг и са били установени и засечени IP адреси от общо 95 държави от цял свят, включително и от България. През тях във виртуалното пространство са споделяни и разпространявани порнографски видеофайлове със сексуално насилие и извращения с малки деца, на видима възраст от 2 до 11 години.


Антимафиотите от сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" и колегите им от регионалните структури на ГДБОП в Бургас, Варна, Габрово, Добрич, Пловдив, Плевен, Русе, Стара Загора, Сливен и София са извършили обиски, претърсвания и изземвания на 14 адреса в страната.


При операцията са иззети 14 компютърни конфигурации, лаптоп; 19 външни харддиска, 2 рутера, 562 оптични носителя, флашпамети, дискове и над 1 000 гигабайта сцени на детско порно.


Образувани са 11 досъдебни производства. С полицейска мярка „задържане под стража" за 24 часа са деветима мъже на възраст от 25 до 45 години.


На задържаните предстои да бъдат повдигнати обвинения за разпространение на порнографски материали в Интернет, за създаването на които са използвани деца . За това престъпление е предвидено наказание лишаване от свобода до 6 години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби