Свързани новини

21.05.2009 11:15

Удължиха срока за лихвоточките

Видян 1277 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да се удължи до края на тази година крайният срок за подаване на заявление за плащане на обезщетения по лихвоточки, който изтича днес. Това предвиждат промени в Закона за уреждане правата на гражданите с многогодишни жилищно-спестовни влогове, внесени от левицата, които парламентът прие на първо четене. За да получат компенсация, според сегашните разпоредби имащите право на лихвоточки не трябва да имат имоти за над 40 000 лева. С промените, внесени от левицата, се предлага този праг да се вдигне на 60 000 лева.
Ако поправките бъдат приети и на второ четене вече за компенсации по лихвоточки могат да претендират и роднини по съребрена линия до трета степен на хора, които нямат преки наследници. Така ще могат да се обезщетяват племенници например. Досега прехвърлянето в такива случаи ставаше само на брат или сестра.



Удължаването на срока се наложи заради многобройните опашки за уреждане на документите в цялата страна. Пръв за хаоса с лихвоточките съобщи 19` преди два месеца. Според условията за изплащане на компансациите влоговете в ДСК трябва да са открити до 31 декември 1990 г. и да са престояли повече от 5 години. Необходимо е титулярите да не са прехвърляли имоти на други лица след 1 януари 1981 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак