Свързани новини

26.01.2021 14:17

Удължават епидемичната обстановка до 30 април

Видян 3380 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Бойко Борисов свика извънредно правителствено заседание, на което беше взето решение за удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка до 30 април, съобщават от пресслужбата на кабинета. Премиерът разпореди на министъра на здравеопазването да изготви заповед, в която ясно да бъдат разписани сроковете за поетапното разхлабване на мерките.


По отношение на работата на ресторантите, заведенията и нощните клубове премиерът Борисов изиска от здравния министър да проведе среща с техни представители и да обсъдят възможните решения за бранша. Един от възможните варианти е те да отворят още в началото на февруари при 50% капацитет и с работно време до 22.30 ч. В този случай рискът е те отново да бъдат затворени при евентуално влошаване на епидемичната обстановка. Друга опция е да отворят от 1 март, като до тогава се подкрепят със средства, отпуснати с нотификация.


Подкрепата, която правителството е осигурило за запазване на работните места и в помощ на бизнеса в България, от началото на пандемията до момента възлиза на близо 2 милиарда лева. С разплатените вече мерки по линия на Министерството на труда и социалната политика, възлизащи на около 1 млрд. лв., са запазени 300 000 работни места и е предотвратен рискът от двойно нарастване на безработицата в страната. В резултат в края на миналата година безработицата в България достига най-ниската стойност след края на извънредното положение от месец май, а към момента продължава да бъде също под 7%.


По линия на Министерството на икономиката размерът на средствата, които са стигнали до бизнеса, са 550 млн. лв., като по още 440 млн. лв. тече процес по разплащане. Министър Лъчезар Борисов изтъкна, че по мярката, изпълнявана от НАП, за чието реализиране бяха необходими и законодателни промени, вече са в ход нарежданията на средствата към бизнеса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.01.2021 15:47

    Баце е толкова предсказуем, че и децата не могат да се изненадат от неговите ходове

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева