Свързани новини

10.03.2014 14:10

Учителските заплати може да бъдат увеличени с 5 % от 1 юли

Видян 933 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Учителските заплати могат да бъдат увеличени с 5% от 1 юли. Парите са заложени в делигираните бюджети. Това заяви във Варна министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова. Преговаряме с Швейцария за 3 млн. швейцарски франка, които да бъдат вложени в образованието.Графиците за провеждане на матурите в средните училища ще бъдат коригирани и няма да има съвпадания на изпитите, каза образователният министър.


Според Клисарова отпадането на 3800 ученици за година е много добър резултат. Цел на министерството на образованието е професионалните училища да бъдат мотивирани, а не закривани, каза в морската столица министър Клисарова. Така тя успокои учители, ученици, родители и синдикати, че Професионалната гимназия по машиностроене и автотранспорт е пред закриване.


„В тази гимназия се направиха проверки, защото искаме да обвържем с качество учебния процес. Имаше сигнали, че по–малко ученици ходят на училище. Това може да се докаже единствено с извършваните проверки. Нека да завършат и да се направи анализ на ситуацията“, каза министърът.


В републиканския бюджет за тази година са осигурени пари за повишаване на началните заплати на младите преподаватели, заяви Клисарова. Според нея не случайно 8.4 млн. лева от 100–те млн. лева в държавния бюджет са залегнали само за професионално образование. „Не случайно с швейцарското правителство сме в преговори за договаряне още 3 млн. швейцарски франка. Целта е да мотивираме учениците да ходят редовно на училище и да поддържаме качеството на образованието и обучението“, посочи образователният министър.


Министър Клисарова присъства на подписването на договор за сътрудничество между Висшето военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров" и Варненската морска гимназия "Св. Николай Чудотворец.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог