Свързани новини

23.03.2015 07:58

Убитото момченце увито голо в бяла кърпа

Видян 1545 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тялото на убитото 5-годишно момче, намерено в куфар с колелца край софийското село Долни Пасарел, е било увито в чисто нова бяла кърпа и поставено в ембрионална поза. Под хавлията момчето е било чисто голо, съобщи запознат с разследването, цитиран от в. "24 часа".


И новата кърпа, и зеленият куфар са луксозни, предполагам, че са купени специално за случая”, каза той. Момчето е убито спонтанно от свой близък, който го е гледал, но не му е родител. Това е основната версия, по която работят полицаите. Стигнали до този извод заради липсата на сигнал за изчезнало дете. Версията, че не е родител, пък дошла след консултация с криминален психолог. Той обяснил, че ако родител е бил убиецът, то той надали е щял да крие тялото. Експертът посочил, че в такива случаи човекът би се предал на полицията, след като се опомни. Полицията предполага, че момчето и негов роднина са се скарали, възрастният си изпуснал нервите и почнал да го удря. В яда си убиецът хванал главата на момчето и я блъснал няколко пъти в твърда повърхност.


Другата версия е, че детето е удряно по главата с тъп предмет, но не е починало от това. По черепа му обаче останали няколко вдлъбнатини, има и травматологични увреждания като отоци, синини и драскотини. След серията удари възрастният хванал малчугана за врата и започнал да го души. Поувлякъл се и без да иска, убил детето. Когато се опомнил, убиецът решил да замете следите от деянието си. Съблякъл детето, купил нови куфар и кърпа и сложил момчето в него. Натоварил го в колата и подкарал към Искър. Избрал си безлюдно местенце и метнал “багажа” в реката. Куфарът е престоял 4-5 дни във водата, преди да бъде намерен в петък около 15,30 следобед от туристи фотографи до въжения мост край село Долни Пасарел. Въпреки че куфарът с мъртвото момче е плувал няколко дни във водата, тялото не е много подпухнало. Заради това, че е нов, платненият куфар не е пропуснал много вода. В него разследващите намерили само малка локвичка.


Те проверили куфара за следи от отпечатъци по циповете, както и за останали власинки от дрехи и други следи, които водата не е отмила. Засега обаче не е известно да са намерени такива. След аутопсията са назначени няколко допълнителни изследвания, сред които такива за упойващи вещества и на проби от тъканите. С тях трябва да се установи имало ли е детето някакви заболявания. Взети са и отривки от ануса и устата, за да се провери за изнасилване. “Няма следи нито от упояване, нито от изнасилване. Процедурите са назначени за всеки случай”, обясни криминалист. Полицията продължава да търси информация за самоличността на детето, като разпространи и фоторобот. Изчислили са възрастта на детето на 5 години на база антропологични показатели.


Ръстът на момчето е 112 см, което съответства на 5-6-годишна възраст. Телосложението му е нормално за тази възраст - нито слабо, нито пълно. Лицето му е леко закръглено, с къса кестенява коса до челото и кафяви очи. Кожата му е светла, а брадичката леко вдлъбната. Носът му е с леко клюмнал надолу връх. Затова и отпаднала версията, че убитото момченце и обявеният за издирване преди година 8-годишен Габраил са едно и също дете. Двата горни предни зъба на детето липсват, но не от побоя. То е сменяло млечни зъби, които са паднали, но новите още не били изникнали на тяхно място. Долните резци обаче вече били сменени.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните