Майката на убития Мартин Божанов - Стойка Манерс, и съпругата му Гергана заявиха, че не се работи по разследването за разстрела на Божанов и обвиниха институциите за това.

Свързани новини

21.03.2024 16:32

Убийството му не се разследва: Майката и съпругата на Нотариуса

Видян 769 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Майката на убития Мартин Божанов - Стойка Манерс, и съпругата му Гергана заявиха, че не се работи по разследването за разстрела на Божанов и обвиниха институциите за това.

Двете жени се появиха пред Софийския районен съд, докато в същото време бившият главен прокурор Иван Гешев коментираше пред журналисти делото, което заведе за клевета срещу правосъдния министър Атанас Славов. Процесът на Гешев е за клевета заради думи на Славов, че бившият главен прокурор е бил от хората, близки до кръга на Нотариуса. Чувайки името на сина си, Стойка Манерс се приближила към медиите и Гешев и се представила, че е майка на убития.

Майката и съпругата на Божанов обясниха, че са били в съда по лични дела - за да подадат жалба за заплахи срещу Божанова. Пред медиите те коментираха, че Божанов не е нито измамник, нито се е занимавал с незаконна дейност, съобщи БТА.

Стойка Манерс твърди, че синът ѝ е имал законен бизнес и все още няма обяснение каква е причината за неговия разстрел. Божанов беше застрелян на 31 януари в столичния квартал Горна баня. С твърденията, че съпругът ѝ се е занимавал с измами, не се съгласи и Гергана Божанова, която бе в сградата на районния съд с малката си дъщеря.

"Това убийство не е случайно, това е наредено. Ако такова нещо има, значи искаш да затвориш устата на някого. Това е един баща на две деца - детето ми е на 4 години, ето го другото в количката. И това нещо не се коментира в медиите. Обществото интересува ли го това? Кое е най-тежкото престъпление в Наказателния кодекс?! Убийството!", заяви Гергана Божанова и отказа да говори повече с журналисти и да отговаря на въпросите им.

"Това е човек, когото той много го е подразнил, или човек, който му е много близък, за да не предполага такова нещо. Но не е за пари. Това го гарантирам с главата си. Предполагам, че може да е за някакви тайни", коментира майката на Божанов.

"Никой не говори, че убиха бащата на две малки деца. Едното бебе е на 3 месеца. Нищо няма да бъде разкрито", реагира съпругата му Гергана Божанова и нападна журналистите, че се говори само за частния му SS club.

Според майката на Божанов убийството явно е за "затваряне на устата". "Синът ми не е сменял имена и ЕГН. Пишат се измислици", твърди Стойка Манерс и добави: "Убийство се поръчва с много пари".

Майката на Божанов обясни, че не е живяла в България от 31 години и се е върнала преди 2-3 години, за да помага за грижите за внуците. По-думите й синът й винаги е имал легален и законен бизнес. Тя разказа, че синът ѝ има два магазина, ресторант и дизайнерска фирма. Работел от 20-годишен, като първо отворил кафене в кв. Люлин. Тя коментира, че не вярва истината за убийството на сина й да излезе наяве.

Мартин Божанов беше коментиран и от бившия главен прокурор Иван Гешев, който го нарече "треторазряден измамник".

"Защо няма комисия за Петьо Петров-Еврото, Алексей Петров за атентат срещу главен прокурор на страна от ЕС?! Петьо Петров 30 г. е работил в системата и познава всички. А Нотариуса е човек, който се възползва и се хвали с имена на хора, които не познава", обяви бившият главен прокурор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката