Свързани новини

17.04.2015 09:48

Убийствата на Калашников и Бузина – с еднакъв почерк

Видян 1453 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Убийствата на журналиста Олес Бузина и бившия депутат Олег Калашников са извършени с различни оръжия, но имат еднакъв почерк. Това заяви съветникът на украинския вътрешен министър Антон Герасченко, цитиран от РИА Новости. „Мога да кажа, че Олег Калашников и Олес Бузина са убити с различни огнестрелни оръжия, но почеркът е еднакъв", каза той.


 


"И двамата са причаквани около домовете си, и двамата са убити с контролирани изстрели, по пет изстрела са произведени, по пет куршума са попаднали във всеки от тях“, каза още Герасченко.


 


„Все още обаче е рано да се каже дали извършителите са едни и същи. Дали тези хора са координирани от някакъв център, ако бъде доказано от следствието – тогава и ще го заявим окончателно“. Съветникът подчерта, че ще бъдат разгледани всички възможни варианти за мотиви за убийствата. „Това може да са версии, свързани с икономически интереси, със семейното положение и личния живот. Но, разбира се, преди всичко работата на съдебните органи ще бъде свързана с версията за обществено-политическата дейност“, увери Герасченко.


 


В Украйна се провежда безмилостна „чистка” на всичките форми на опозиция. Това пише изданието La Repubblica. По думите на журналистите на изданието, „чистката” се провежда в условията на пълно мълчание отстрана на западните медии. При което, убийството на трима души за 24 часа провокира редица ужасни изявления от устите на видни бизнесмени и политици: „най-накрая”, „заслужи си го”и така нататък.


 


От изданието отбелязват, че към убийството, поне към непосредственото му изпълнение, може да бъде съпричастна националистическата организация „Десен сектор”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей