Свързани новини

08.02.2009 14:48

Убиецът Панюков е преместен с вериги в следствения арест в Благоевград - подробности

Видян 5067 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Манчо Панюков, бащата, който умъртви по особено жесток начин двете си деца Иво и Еди е преместен при засилени мерки за сигурност от Гоце Делчев в следствения арес в Благоевград. При транспортирането му, Манчо е проявил агресивно поведение, съобщиха за Дарик от звено "Съдебна охрана".


В благоевградския арест Манчо Панюков е бил прегледан от лекари-специалисти, които са установили, че здравословното му състояние е много добро и не изпитва чувство на угризение и страдание от факта, че е убил синовете си и е причинил заплаха за живота на жена си Биляна и нейните родители. Утре в Окръжния съд в Благоевград ще бъде разгледано искането на прокуратурата за вземане на постоянна мярка "задържане под стража" спрямо 30-годишния Манчо Панюков. Мярката за неотклонение е внесена в съда от прокурор Роза Мавродиева. БГНЕС припомня, че на 6 февруари Осиково, гоцеделчевско, погребаха двете жестоко убити деца от баща имМанчо Панюков. Децата бяха погребани по мюсюлмански обичаи. Иво и Еди бяха положени в общ гроб, след което техните одеяла, с които бяха покрити, бяха извадени. Диагонално на гроба бяха поставени летви, които бяха зарити с пръст. На гроба бе направена могила. Нямаше цветя. Донесени бяха няколко изкуствени букета, но мюфтията Айдън не одобри това казвайки, че живата зеленина радвала, а не изкуствената и изкуствени букети нямат място на мюсюлманско гробище. Въпреки това букетите останаха отстрани на могилката. Няма плоча с имена, но в двата края на могилата бяха сложени две дъски, издялани под формата на борчета и пред самото гробище банкноти от по 2 лв. В гробището имаше само мъже, а жените ридаеха отвъд оградата.


Бащата Манчо Панюков уби двете си деца и подпали семейния дом в Осиково вечерта на 4 февруари 2009 г. Той направи това по особено жесток начин - с удари в цимента на главата на едното от децата и с прерязване на гърлото на другото. Двете деца умряха на 5 и 8 години. Майката Биляна и още 4 души пострадаха при пожара, който Манчо запали след убийството. Майката и близките и са в "Пирогов" в клиниката по изгаряния с опасност за живота. Някои вече бяха оперирани от екипа на ръководителя на клиниката проф. Огнян Хаджийски. На някои от тях предстоят операции и утре. Най-тежко е състоянието на Биляна Панюкова, която е с 85% изгаряния.В цялото село, малки и големи, коментират трагедията. Много лица бяха почервенели от плач. Опожарената къща се намира близо до центъра. От огъня е паднал покрива и е засегнат целият втори етаж. Манчо Панюков беше задържан на другия ден след тежкото престъпление, като беше обявен за общодържавно издирване и веднага призна, че е извършител на жестокото убийство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог