Свързани новини

09.09.2008 18:12

Превъртял романтик продължава да преподава след опит за убийство

Видян 9566 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Асистентът по фонетика в Софийския университет Ивайло Буров продължава да води занятия в катедрата по Романистика, макар че срещу него има повдигнат обвинителен акт за нападение с нож, извършено миналата пролет, установи в. 19`. През месец март 2007 г. той нападна с хладното оръжие майката на своя студентка.


Младият преподавател бил силно афектиран поради несподелената си любов към Бойка Котева, учеща френска филология в същата катедра. Превъртял от измъчващото го чувство, той позвънил на вратата и наръгал с нож отворилата   му жена, майка на нещастната му любов. Благодарение на намесата на бащата инцидентът се разминал от трагичен завършек. Нападателят бил затворен в апартамента, докато дойдат ченгетата и го закопчаят. Въпреки че всичко се разминава без жертви, случаят е сериозен и предизвиква недоумението както на пострадалото семейство, така и на хората, познаващи асистента като тих и скромен човек.


Предисторията е банална. Виждайки девойката на лекциите, Буров се влюбил в нея. Излизали да пият кафе, но все в компанията на други хора, твърди Бойка. В крайна сметка ученият Ромео й заявил за чувствата си, пишел й и писма. Студентката твърди, че не е  подхранвала никакви надежди у него за евентуална връзка, даже се разбрала да си останат добри приятели. Явно обаче такова развитие на нещата не е устройвало преподавателя и той е изпаднал в тежка депресия. Това донякъде обяснява крайно агресивните му действия, но е трудно да бъде обяснено поведението на университетското управление. Тогавашният ръководител на катедрата по Романистика Стоян Атанасов заявява категорично, че за Буров повече място там няма да има. Днес обаче катедрата има друг шеф – доц. д-р Силвия Ботева, а подведеният под съдебна отговорност асистент продължава да учи студентите на фонетика. Вестник 19`се опита да се свърже с новия ръководител, но от кабинета на госпожа Ботева поясниха, че поради ангажименти ще отсъства целия ден и не пожелаха да дадат информация за Ивайло Буров. Остава отворен въпросът доколко могат да се чувстват спокойни за своето и на близките си здраве студентите на скандалния преподавател.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева