Байдън на извънреден брифинг

Свързани новини

19.02.2022 07:22

Убеден съм, че Путин е взел решение да нападне Украйна: Байдън

Видян 3194 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ имат всички основания да смятат, че Русия ще нахлуе в Украйна през следващите дни. Това заяви на извънреден брифинг в Белия дом американският президент Джо Байдън. По думите му Владимир Путин е взел решение за офанзивата. "Смятаме, че руските сили ще атакуват украинската столица Киев - град с над 2,8 милиона невинни жители".  Виж видео тук!


 


На журналистически въпрос дали е убеден, че руският президент ще нахлуе в Украйна Байдън отговори „Да”. Запитан какви причини има за това той заяви:"Наистина достоверна разузнавателна информация". 


 


„Ако Русия продължи с този план, г-н Путин ще е отговорен за катастрофална и ненужна война”, категоричен е американският президент. „Русия все още може да избере пътя на дипломацията. Все още не е късно да се завърне на масата за преговори”.



„Проведох два важни телефонни разговора за ситуацията в Русия и Украйна. Първият беше с представители на Конгреса, които представляват САЩ на конференцията по сигурността в Мюнхен заедно с вицепрезидента Камала Харис. Вторият беше с нашите съюзници в НАТО. САЩ са подготвени да защитават всеки сантиметър от територията на Алианса”, подчерта държавният глава на САЩ.


 


"Има много въпроси, които разделят нацията ни и света, но противопоставянето на руската агресия не е един от тях. Американският народ е единен. Европа е единна, трансатлантическата общност е единна, политическите ни партии в тази страна са единни срещу руската инвазия“, подчерта Байдън. 


 


По думите му съюзниците в НАТО са обединени пред лицето на руската дезинформация. „Русия се опитва да изфабрикува причина, за да започне война с Украйна”, заяви Байдън. И допълни: „Москва изпраща фалшива информация към руското общество, като се опитва да го заблуди, че Украйна планира офанзива в Донбас. За това няма никакви реални доказателства и противоречи на логиката. Киев няма да предприеме каквито и да било военни действия в региона докато Русия трупа все повече и повече войски по границата”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 20.02.2022 09:28

    Байдън е"убеден" и цели война да подкрепи действията на сина си в Украйна-готов,заради свой интереси да запали Европа,че и света....

  • 004 Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист 19.02.2022 19:50

    Игорь Стрелков: экстренное заявление по Донбассу РОЙ ТВ 226 хил. абонати Прямой эфир Игоря Стрелкова на РОЙ ТВ. Началась ли война России с Украиной. Начало в 16.00 Мск 19 февраля. Е https://www.youtube.com/watch?v=ILVoUABxevwhttps

  • 003 Anonimen 19.02.2022 19:04

    всъчко,което Байдън предполага за нападение се отнася за него-агресори ,дошли да окупират в Черно море-искат война ТЕ

  • 002 Anonimen 19.02.2022 15:51

    само не е "убеден",че говори всеки ден измислици,провокации и ГЛУПОСТИ,за да разръчка война....

  • 001 Anonimen 19.02.2022 09:32

    само болен склерозен мозък говори предизвикателно за нападение дълго време,иска да го предизвика,за да се намеси в интерес на бизнеса на сина му там и да завладее подземни богатства.....-Европа е сляпа...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец