Твърденията на Борел за възможността Русия да нанесе ядрен удар по Украйна не са нищо друго освен "параноя", написа руският служител на страницата си във ВКонтакте в четвъртък.

Свързани новини

15.10.2022 07:37

Твърденията на Борел за възможността Русия да нанесе ядрен удар по Украйна не са нищо друго освен "параноя": Медведев

Видян 7962 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Неотдавнашните забележки на върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел показват, че западните страни не са готови да предложат цялостна подкрепа за Украйна, което ще доведе света до ръба на ядрен апокалипсис, заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев.

Твърденията на Борел за възможността Русия да нанесе ядрен удар по Украйна не са нищо друго освен "параноя", написа руският служител на страницата си във ВКонтакте в четвъртък.

"Нека оставим параноята за руски ядрен удар на неговата съвест", каза Медведев, коментирайки забележката на Борел, че Западът ще даде мощен, но неядрен военен отговор в случай на руска ядрена атака срещу Украйна.


"Между другото, наскоро писах, че западните държави не се интересуват от Украйна и нейния режим на Бандера. Те не искат да им предлагат пълна подкрепа. Нещо повече, задокеанските и европейските робовладелци определено няма да умрат за тях при ядрен апокалипсис. Ето защо техният отговор ще бъде внимателен и балансиран. И това е вторият смисъл на забележката на Борел", добави Медведев.

В речта си в Европейската дипломатическа академия в Брюж Борел заяви, че "всяка ядрена атака срещу Украйна ще предизвика отговор" от страна на САЩ, Европейския съюз и НАТО. "Не ядрен отговор, но толкова мощен отговор от военна страна, че руската армия ще бъде унищожена", добави той.

Упражненията на западните лидери в ядрената реторика са вредни и подстрекателски, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери по-рано тази седмица. "Смятаме, че това е много вредна и провокативна практика", каза той. "Русия не желае да участва в тези упражнения и не участва в тях. "


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог