Свързани новини

26.09.2014 13:54

TV7 дължи 4,5 млн. без ДДС на продуцент

Видян 1867 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Към 30.06.2014 г. с приключването на пролетния телевизионен сезон  НОУ ФРЕЙМ МЕДИЯ БЪЛГАРИЯ ЕАД има общо вземания на стойност 4,5 млн. лева без ДДС от дружествата ТВ СЕДЕМ ЕАД и БАЛКАН БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ЕАД. Горецитираните вземания са разпределени както следва: 3 млн. лева без ДДС - вземания от ТВ СЕДЕМ ЕАД и 1,5 млн. лева без ДДС вземания от БАЛКАН БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ЕАД. Тези вземания са дължими на база договори между НОУ ФРЕЙМ МЕДИЯ БЪЛГАРИЯ ЕАД в качеството си на „Продуцент“, от една страна и ТВ СЕДЕМ ЕАД и/или БАЛКАН БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ЕАД в качеството си на „Възложител“ от друга страна за телевизионна реализация на аудио-визуални произведения. Всички тези предавания са произведени и излъчени по програми „ТВ 7“ и „Нюз7“, собственост на горецитираните дружества. Съгласно договорите възнаграждението към Продуцента се дължи „до 30-то число на месеца, следващ месеца на излъчване на Предаването за всички предадени епизоди на Предаването през предходния месец“. По-детайлно дължимите суми по предавания са както следва:


 „Усещане за жена“ – 486 хил. лева без ДДС;


„Оригиналът“ – 243 хил лева без ДДС;


„Къртицата“ –1 млн лева без ДДС;


„Пряка демокрация“ –177 хил.лева без ДДС;


„Следващият, моля“ –1 млн лева без ДДС;


„Пред банята“ –48 хил. лева без ДДС;


„Преди банята“ –71хил лева без ДДС;


„Граждански контрол“ –1,4 млн лева без ДДС;


 „Факторът Кошлуков“ –26 хил лева без ДДС;


 „От другата страна“- 27 хил.лева без ДДС;


„Предаването „Карбовски“ –43 хил. лева без ДДС;


„Терминал 7“ -46 хил. лева без ДДС.


 В резултат на неизплатените гореописани суми от ТВ СЕДЕМ ЕАД и БАЛКАН БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ЕАД, НОУ ФРЕЙМ МЕДИЯ БЪЛГАРИЯ ЕАД дължи възнаграждения към своите доставчици и лица, наети по граждански и трудови правоотношения. За съжаление многократно отправените добронамерени покани за заплащане на дължимите суми не постигнаха никакъв резултат. Забавата в заплащането на дължимите суми от няколко месеца доведе до безизходно положение за НОУ ФРЕЙМ МЕДИЯ БЪЛГАРИЯ ЕАД. С цел запазване интересите на всички контрагенти на НОУ ФРЕЙМ МЕДИЯ БЪЛГАРИЯ ЕАД, тя бе принудена да подаде молба за обявяване в несъстоятелност на ТВ СЕДЕМ ЕАД и БАЛКАН БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ЕАД като единствено средство за защита и възможност за получаване на дължимите суми.


С настоящото писмо искаме да заявим, че след 20.06.2014 г. по банковите сметки на НОУ ФРЕЙМ МЕДИЯ БЪЛГАРИЯ ЕАД не са постъпили никакви суми от страна на ТВ СЕДЕМ ЕАД и БАЛКАН БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ЕАД. Ако те твърдят обратното моля да го докажат, за да не изпадаме в подобни ситуации.


Категорично заявяваме позицията си, че всички задължения ще бъдат изплатени точно и коректно към нашите контрагенти, наети лица и служители веднага след получаване на дължимите ни суми от ТВ СЕДЕМ ЕАД и БАЛКАН БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ЕАД. За пореден път приканваме тези дружества да изпълнят договорните си задължения към НОУ ФРЕЙМ МЕДИЯ БЪЛГАРИЯ ЕАД.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.