Анкара и Москва могат да използват "долара, еврото, рублата, златото и юана в търговията", е заявил Ердоган в едночасов телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин

Свързани новини

08.03.2022 13:07

Турция може да използва рублата за търговия с Русия

Видян 1326 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турция може да използва рублата за търговия с Русия, съобщи турският телевизионен канал A Haber в понеделник, цитирайки президента Реджеп Тайип Ердоган.




Анкара и Москва могат да използват "долара, еврото, рублата, златото и юана в търговията", е заявил Ердоган в едночасов телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин, според телевизионния канал, предаде RT.


 
Путин и Ердоган обсъдиха ситуацията в Украйна и икономическите последици от мащабните санкции, наложени на Русия от ЕС, САЩ и редица други държави.


 


 


Ердоган отново подчерта, че е важно да се поддържат контакти с Москва. На свой ред Путин заяви, че ще нареди на 30-те кораба, превозващи слънчогледово олио и пшеница, които в момента се намират в Азовско море, да отплават за Турция, пише A Haber.




Русия е един от основните търговски партньори на Турция. През декември 2021 г. Турция е изнесла стоки за Русия на стойност над половин милиард долара, сочат данни на Trading Economics. През 2019 г. Русия е изнесла стоки за Турция на стойност 16,4 млрд. долара, съобщава Обсерваторията за икономическа сложност (ОИС), като най-големите експортни стоки са рафиниран петрол, суров петрол и пшеница. В последно време търговията между двете страни нараства с около 10% годишно.




През август миналата година турското министерство на търговията заяви, че Анкара е решена да увеличи общия обем на търговския обмен между страните до 100 млрд. долара годишно.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец