Свързани новини

15.07.2020 21:00

Турски поток и Северен поток 2 под тежки US санкции

Видян 1877 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавният департамент на САЩ ще включи „Северен поток 2“ и „Турски поток“ сред проектите, които попадат под ударите на закона „За противодействие на противниците на Америка чрез санкции“ (CAATSA). Това обяви в сряда държавният секретар Майк Помпео пред репортери в американското външно министерство, предава ТАСС.


"Държавният департамент актуализира ръководството по CAATSA, включително „Северен поток 2“ и второто разклонение на „Турски поток 2“. Тези дейности поставят под риск от налагане на санкции инвестициите и други видове дейности, свързани с руските енергийни експортни тръбопроводи“, заяви той.


„Това е недвусмислено предупреждение към онези компании, които оказват помощ на руските проекти да оказват пагубно влияние и участващите в тях, защото това (участие) е недопустимо: излезте (от тези проекти) сега, или рискувате да понесете последствия“, заплаши Помпео.


Според него „Северен поток - 2“ и „Турски поток“ „не са търговски проекти“. „Те са основните инструменти на Кремъл за експлоатация и разширяване на зависимостта на Европа от руската енергия, инструменти, които подкопават Украйна чрез блокиране на транзита на газ през тази критична демократична страна, инструмент, който в крайна сметка подкопава трансатлантическата сигурност. Съединените щати винаги са готови да помогнат на нашите европейски приятели да удовлетворят техните енергийни нужди“, каза държавният секретар, предаде Фокус.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.07.2020 08:36

    И сега ще се бръкнат ли Сатанинските Античовешки Щати да платят „загубите“ от участието на държавата в този проект ? Това проекти на Сатанинските Античовешки Щати ли са, че да ги спират? Цитираната дописка е от 10 януари тази година, а днес сме 16 юли 2020 г. Е, можеха да не чакат Херо-инята да им даде тон. Все пак сме в едно семейство и пеем оди на радостта, а не сме все още щат на Сатанинските Античовешки Щати !!! Май се оказа, че Оранжевия като гушна кашето и ритна тиквето !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей