Свързани новини

25.08.2023 15:55

Турската централна банка шоково повиши лихвите

Видян 478 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турската централна банка обяви вчера изненадващо голямо увеличение на основната си лихва - със 7 и половина процентни пункта до 25 на сто.

Това е най-високото ниво на лихвата от 2019 година и най-резкият й скок за трите месеца, през които икономическата политика на Турция се води от пазарно ориентиран екип, начело с назначените след преизбирането на президента Реджеп Ердоган управителка на централната банка Хафизе Еркан и финансовият министър Мехмет Шимшек.

През миналия месец инфлацията в Турция на годишна база достигна близо 48 процента заради милиардите долари социални разходи, които прави Ердоган, спазвайки предизборните си обещания.

Ердоган заяви, че вече се усеща положителен ефект от предприеманите антиинфлационни мерки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Иван Митев 25.08.2023 16:02

    До два часа след прилагане в Република Турция на финансово регулиране за предпазване от щети от употреби на турски лири спира развитието на сегашната инфлация в тази държава. Употребите на турска лира са с добри или лоши резултати. Лошите резултати от употреби на турска лира са реалност. Лошите резултати от употреби на турската лира са с признак на най-опасен враг на устойчивото развитие в Република Турция. Нямането на финансово регулиране за предпазване от щети от употреби на турската лира е причина за подсигуряващ за щети държавен бюджет на Република Турция. Република Турция е жертва на въведена неправилност на държавната власт да няма финансово регулиране за предпазване от щети от употреби на турската лира. В създадените условия Турската централна банка (ТЦБ) е жертва на грешката на държавната власт на Република Турция. Бездействията и действията на ТЦБ не могат да спасят от нови щети. Поведението на ТЦБ е база за оправдания при обвинения за възникващи щети. Нямането на финансово регулиране за предпазване от щети от употреби на турската лира е сигурен подход за кризи. Наличието на грешката на държавната власт на Република Турция причинява сегашната инфлация в тази държава. Когато причината е премахната, инфлация няма. Прекратяването на сегашната финансова неправилност спасява Република Турция от нови щети. Осъществимо е финансово регулиране за предпазване от щети от употреби на турската лира. Възможен е предпазващ от щети държавен бюджет в Република Турция. Правителството е с допълнителни полезни приходи и смалени разходи. Възможно е изплащане на дълговете на Република Турция.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион