Свързани новини

02.04.2021 18:04

Турска ваксина през носа е ефективна срещу британския щам: Анадолската агенция

Видян 2197 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разработената от Турция коронавирусна ваксина, прилагана през носа е ефективна и срещу британския щам на вируса, заяви корпоративен служител в петък, позовавайки се на независими клинични проучвания, цитиран от Анадолската агенция.


След заседание на научния комитет на Турция миналия вторник министърът на здравеопазването Фахретин Коджа подчерта подкрепата на правителството за разработването на интраназални ваксини срещу COVID-19.


Юнус Емре Дели, служител на фирмата, която разработва ваксината, каза пред Анадолската агенция, че изследванията са започнали през февруари 2020 г. и че всички лабораторни изследвания са извършени по международните стандарти.


Дели подчерта, че предклиничните проучвания на новата ваксина са завършени, добавяйки, че за разлика от другите ваксини, тяхната интраназална ваксина е базирана на протеини.


„Производството на първите дози от ваксината започна в сертифицирано за (Добри производствени практики) съоръжение“, каза той, като се очаква скоро да започнат опити от Фаза 1.


Дели каза, че въпреки че ваксината е разработена срещу щама „Ухан“ на коронавируса, е установено, че е ефективена и срещу британския вариант.


"Въпреки че вече е ефективна за новите варианти, ще бъде възможно бързото й модифициране, както при технологията за иРНК ваксините", продължи той.


Подчертавайки, че клиничните изпитвания е планирано да завършат по-късно тази година, Дели каза: "Ще бъде възможно да се произведат до 250 милиона дози от интраназалната ваксина (при) настоящия капацитет."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 A при какви 02.04.2021 21:16

    условия ще влизат от турция желаещите да гласуват?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей