Свързани новини

06.11.2020 20:51

Туризмът ще разполага със 17,5 млн. лв. за реклама през 2021 г.

Видян 1824 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на туризма ще разполага с бюджет от 17.5 млн. лв. за национална туристическа реклама през 2021 г. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в предаването "Още от деня" по БНТ. Средствата са заложени в бюджета на страната за следващата година и са с 5 млн. лв. повече от тези за 2020 г., обясни Николова. Основен  фокус в годишната програма за национална туристическа реклама за 2021 ще са специализираните видове туризъм. Тя ще има за цел да позиционира България като предлагаща разнообразни възможности за туризъм през четирите сезона на годината. Акцентът ще бъде към продуктите, свързани с близост до природата, здравословен начин на живот, култура, вино и кухня, традиции и автентичност, предаде travelnews.bg.


Активната и целенасочена рекламна политика, която започнахме ще продължи и през 2021 г., посочи министър Николова. Клиповете с екскурзоводите, които вървят в българските медии, са достигнали до над 1 млн. българи. В социалните мрежи в чужбина също са гледани от 1 млн. потенциални туристи. В момента се набляга на рекламата за зимния сезон в страните от Балканите, както и на тази за възможностите в балнео и спа курортите, подчерта Николова.


"Туристическият сектор е най-тежко засегнат от тази криза. Спадът в световен мащаб е  с над 85%, а згубите са за повече от 80 млрд. В България към момента нямаме фалити на туроператорски фирми, но предвид посочените цифри може и да се стигне до този лош сценарий. Благодарение на мярката 60/40 запази над 30 000 работни места. Мярката ще продължи и за сезон "зима", а най-вероятно и за началото на летния сезон. Държавата прави всичко възможно да подпомогне бранша. Всеки, който е бил коректен, ще получи помощи. В момента уточняваме как ще бъдат подпомогнати екскурзоводите", обясни Марияна Николова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци