Член на семейството на двойката разказва пред CBC: "Те бяха дългогодишни партньори, които обичаха природата и бяха неразделни. Живееха, за да бъдат в природата, и бяха двама от най-предпазливите хора, които познавам. Знаеха протокола за мечките и го спазваха докрай".

Свързани новини

02.10.2023 16:23

Туристи и кучето им са убити от мечка гризли в Банф, Канада

Видян 1396 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двойка и кучето им са убити от мечка гризли по време на къмпинг в националния парк Банф, Канада.

Дългогодишните "неразделни" партньори са успели да изпратят GPS сигнал до Parks Canada около 20:00 ч. в петък, който показва, че са били нападнати.

Незабавно е бил мобилизиран екип, специализиран в нападения на диви животни, но лошото време ги е принудило да се откажат от вземането на хеликоптер и те са пътували по земя.



Екипът на Parks Canada пристига в 1 ч. през нощта на следващия ден, за да открие двойката и кучето им мъртви.

Мечката гризли все още се намирала в района и проявявала "агресивно поведение", а животното било унищожено "за обществена безопасност".

Член на семейството на двойката разказва пред CBC: "Те бяха дългогодишни партньори, които обичаха природата и бяха неразделни. Живееха, за да бъдат в природата, и бяха двама от най-предпазливите хора, които познавам. Знаеха протокола за мечките и го спазваха докрай".


Кралската канадска конна полиция в Съндър пристигна в 5 ч. сутринта, за да окаже помощ, и жертвите бяха транспортирани до Съндър, в централната част на Алберта.


Член на семейството на единия от загиналите разказва пред CBC, че семейството е получило известие чрез inReach в 5 ч. следобед в петък, че двойката е лагерувала през нощта.


Те се регистрираха всяка вечер - каза членът на семейството. Това означава, че не са пътували след настъпването на тъмнината и не са устройвали лагер, когато е станало нападението.


В изявление на Националния парк Банф се казва: 'Това е трагичен инцидент и Парк Канада желае да изрази искрените си съболезнования на семействата и приятелите на жертвите'.


Националният парк, който всяка година привлича повече от четири милиона туристи, е дом на мечки гризли и черни мечки.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби