„Неуважение към Конституцията и институциите в страната и отказ от диалог", заяви Карадайъ.

Свързани новини

27.06.2022 16:00

Трябва отново да се обърнем към избирателите: Карадайъ пред Радев

Видян 1104 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Според нас трябва отново да се обърнем към избирателите. В следващия парламент да влезем не с омраза, а с нашите ценности, цели и предложения за приоритетите на държавата". Това заяви Мустафа Карадайъ пред президента Румен Радев.


 


Преди от Движението да влязат за консултации при държавния глава, Карадайъ коментира и отказа това да направят от „Продължаваме Промяната” и БСП.


 


„Неуважение към Конституцията и институциите в страната и отказ от диалог", заяви Карадайъ. 


 


След като посрещна представителите на ДПС, Румен Радев  определи момента като „предизвикателен”.


 


„Няма да изброявам всички кризи, ще добавя само една – политическата”, каза Радев. Той призова политиците да не допускат България да остава в периферията на Европа. Според държавния глава затова трябва по-амбициозна, единна последователна външна политика.


 


 „Отговорното отношение на вашето движение към етническия мир е факт, винаги сте апелирали за диалог. Но България очаква еднакви усилия от всички партии в борбата в корупцията. Вашата партия осъзнава високия залог на това предизвикателство”, каза Радев.


 


„Очаквам отговорна работа от 47-ото НС. Надявам се партиите да влязат в градивен диалог”, каза президентът. Карадайъ обаче отхвърли тази възможност и каза, че трябват нови избори. 


 


Той каза, че падането на правителството „е естественият край на политиката, основана на лъжата и омразата”.


 


„Последната коалиция не се основа на база ценности и политики, а на база отрицание. Цялата й дейност беше основана на лъжата. В НС се опитвахме да разобличаваме лъжите. Изходът от политическата криза, в която се намираме, е предпоставка за намиране на решение и на другите кризи. Тя започна с успешния вот на недоверие към проваленото правителство, което отказваше диалог с опозицията в търсене на решения на кризите, но в последствие се разбра, че има отказ от диалог и в управляващото мнозинство. По този начин не можем да намерим решение на кризите”, каза Карадайъ.


 


„Самонарекоха се „промяна” и искаха да внушат, че нарушаването на Конституцията и законите е нормална практика, ако се извършва от правилните хора”, каза още Карадайъ.


 


„От ДПС водим последователна политика. Неведнъж сме имали възможност с вас да споделим, че искаме да възстановим нормалността в политиката. Категорично сме за борбата с корупцията и върховенството на закона. Трябва да възстановим демокрацията, държавността и нормалността в политиката”, каза още лидерът на ДПС.


 


„България час по-скоро трябва да си внесе плана за възстановяване и устойчивост и оперативните програми. Бюджетът трябваше да е съобразен с тях. В момента нямаме план за устойчивост, нито оперативни програми”, каза Карадайъ. „В това НС трудно може да се намери онзи диалог, за да има категорично евроатлантическо управление в България. Трябва да се обърнем отново към избирателите, те да натоварят с определена отговорност политическите партии. В следващия парламент да влезем с ценности, цели и предложения за приоритети на държавата. Да търсим ценностно хомогенно евроатлантическо управление”, каза Карадайъ.


 


Приоритетите на страната, според Движението, сега трябва да са енергийна и продоволствена сигурност и независимост.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева