Свързани новини

18.05.2009 15:49

Три партии са подали заявления за участие на парламентарните избори

Видян 1126 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Три партии са подали заявления за регистрация за участие в изборите за Народно събрание, заяви говорителят на ЦИК Ралица Негенцова, цитирана от БГНЕС.


Това са ГЕРБ – с 53 178 подписа, ДСП – с 20 520 подписа и партия "Обединение на българските патриоти“ - с 27 079 подписа. ЦИК е назначила и 30 от 31 Районни избирателни комисии. В момента се чакат документите на комисията в Силистра, които пътуват по пощата. „Няма проблеми, не се налага ние да определяме съставите на РИК“, каза Негенцова. Тя напомни, че до 25 май изтича срокът, в който кметовете трябва да обявят изборните списъци за изборите на Народно събрание. В момента от комисията се занимават с жалби по съставите на секционните комисии, свързани с представителите на партиите във всяка от тях, заяви Негенцова.
ЦИКЕП провежда срещи с Районните избирателни комисии, за да може в последната седмица преди изборите те на своя страна да инструктират секционните избирателни комисии. До 23 май е срокът, в който лицата, имащи различен от регистрацията си настоящ адрес, могат да подадат заявление, че искат да гласуват в съответната секция. На същия ден трябва да подадат заявления и тези, които искат да гласуват на друго място. Като общинските администрации трябва да посочат данни за издадените удостоверения за такива гласувания до 30 май. Негенцова заяви, че макар ЦИК и ЦИКЕП да имат почти еднакви състави, те са различни комисии и ЦИК би следвало да се съобрази с всички представени документи, в случай, че Пламен Юруков опита да регистрира СДС и за парламентарните избори. Тя уточни също, че ЦИК ще връща депозити на партии, събрали поне 1% от реалните гласове.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец