"Има само една точка, по която само една партия е против. Тоест те са подбрани така, че са изключително добре приети във всяка една от политическите сили. Затова аз очаквам пълна подкрепа от всички политически сили”, подчерта той.

Свързани новини

12.12.2022 17:12

Третият мандат е хазарт, дайте подкрепа сега: Габровски

Видян 4338 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Очаквам подкрепа от всички политически сили”, заяви кандидатът за премиер на ГЕРБ проф. Николай Габровски след срещата при президента Румен Радев, на която представи своя състав и структура за МС. “Ако се намери начин да се загърби тясно партийният кабинет, ще получа мнозинство”, прогнозира той.


"Третият мандат не е опция. Ако първият не се реализира, със сигурност няма да се реализира и вторият. Третият мандат ще създаде условия за задкулисни договорки. За мен третият вариант е просто един хазарт. Защото ако не се случи, отиваме на избори. И мога да ви уверя, че те няма да са последните", допълни още кандидатът за премиер.


Напомняме, че дни преди това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ако има трети мандат, то партията му ще настоява правителство с проф. Габровски за премиер. “Работещият вариант е да се направи кабинет с кратък живот, за да се приемат неотложните неща. Кабинетът, който проф. Габровски предлага, не е на ГЕРБ. Той ползва мандата на ГЕРБ-СДС”, подчерта той.


Сега и шефът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова потвърди, че екипът министри е избран изцяло от проф. Габровски, а от партията гарантират пълната подкрепа за проектокабинета в пленарната зала.
"Не сме правили никакви пазарлъци с никого. Хората, които са в МС, са там заради доброто си име и високия си професионализъм. Неизбежно добрите професионалисти могат да имат досег с една или друга политическа сила в своя професионален път, но това в никакъв случай не е била разменна монета. Отново повтарям - очаквам всички политически сили да ме подкрепят", каза Габровски. Той визира най-вече кандидата си за външен министър Драгомир Заков, който вече заема поста, но във военното министерство в кабинета Петков-Нинова.


Сред останалите в кабинета Габровски се открояват имената на Прошко Прошков - общински съветник от ГЕРБ-СДС за транспортен, Меглена Тачева - екс от Тройната коалиция с мандата на ДПС за правосъден, Меглена Плугчиева - от същия кабинет - на околната среда, Мартин Захариев - депутат от БСП в мандата Орешарски - на туризма и други, които също вече са участвали на различни нива в управлението. В списъка се откроява и името на Николай Павлов, който е бивш шеф на Булгаргаз и сега се предлага за министър на енергетиката.

Три жени се гласят за вицепремиери: Тачева и Плугчиева, както и Малина Крумова, която е издигната за министър по управление на европейските средства, какъвто вече беше при ГЕРБ, освен шеф на пътната безопасност.


Ето и останалите кандидат-министри от списъка на Габровски: Маринела Петрова за финансов,Благородна Макева-Найденова на вътрешните работи, Атанас Запрянов на отбраната, Мартин Дановски на икономиката, шеф на Фонда на фондовете при ГЕРБ, Добромир Симидчиев за шеф на МРРБ, зам. при ГЕРБ, Събина Събева за социален, Благомир Здравков  за здравен, Славчо Томов за просветен, Ириней Константинов за културен, Васил Грудев, зам. при ГЕРБ, на земеделието, Милена Стойчева на иновациите, Красимир Симонски  на електронното управление и Борил Кръстев за  министър на младежта и спорта.


Попитан от кои партии очаква да бъде подкрепен, проф. Габровски заяви, че "от всички 7  точки за правосъдни и антикорупционни реформи, Шенген, Еврозоната и т.н. нито една политическа сила няма против".


"Има само една точка, по която само една партия е против. Тоест те са подбрани така, че са изключително добре приети във всяка една от политическите сили. Затова аз очаквам пълна подкрепа от всички политически сили”, подчерта той.


 Егор Глазунов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 13.12.2022 09:00

    Тези 240 не са опция, а Габровски защо им се вързва, явно са му направили предложение на което не може да откаже. Смешници.

  • 001 сбъркана мафиотска държава 12.12.2022 19:43

    Ние нямаме здравеопазване, лекарите тръгнали политика да правят?! И все едни мастити професори, доценти....кой ще си прибере вересиите?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец