Свързани новини

21.06.2010 17:40

Трети работник загина на автомагистрала Люлин

Видян 2034 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Строежът на автомагистрала Люлин взе нова жертва - работник загина вследствие на паднал чук на главата му, съощи Фокус. Инцидентът е станал на 21 юни към 11:15 ч., докато работниците са декофрирали колона, под която е бил загиналият, около 60-годишен. Отгоре е изхвърчал чук и е паднал върху главата на мъжа, който е бил без каска. Това е и причината за смъртта му, обясни шефът на Областната инспекция по труда Георги Милчин.


Общо 86 100 000 лв. трябва да бъдат отделени от държавната хазна
за довършването на автомагистрала Люлин, каза шефът на Агенция Пътна инфраструктура Божидар Йотов, цитиран от Дарик. В тази сума са включени строителството и надзорът на дейностите.
Парите са доста под поисканото от турската фирма - изпълнител на проекта за довършване на аутобана. От агенцията са подписали допълнително споразумение към договора с Мапа-Дженгиз, в което се гарантира, че няма да има повторно оскъпяване на аутобана, обясни  Йотов. "Мерките, които ние сме посочили, са в адендума. Той гарантира, че не би могло да има много оскъпяване. Другата преграда е заложена в едни 14 млн.лв. неустойки, ако турската страна не завърши Люлин до 15 май, когато започва едногодишният период за съобщаване на дефект", обясни той.
Проектът за аутобана е на стойност 185 млн. евро, 111 млн. евро ще получим като безвъзмездна финансова помощ по програма ИСПА, а останалата част е държавно съфинансиране. 19-километровата магистрала се строи от началото на 2007 г.  До момента строителните дейности са на 50%. Изцяло готови обаче са 5 км от пътя. Турският строителен консорциум е гарантирал, че ще ускори работата и през следващите шест месеца ще бъде изграден пътят, който ще свързва Околовръстния път с пътен възел Даскалово при Перник.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец