Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп предположи, че нещата в Украйна "вървят зле" за САЩ, което според него се доказва от факта, че медиите са спрели да отразяват войната между Русия и Украйна.

Свързани новини

03.11.2023 14:11

Тръмп: Украйна "върви зле" за САЩ

Видян 929 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп предположи, че нещата в Украйна "вървят зле" за САЩ, което според него се доказва от факта, че медиите са спрели да отразяват войната между Русия и Украйна.

Говорейки на митинг в Хюстън, Тексас, Тръмп заяви пред своите поддръжници, че "фалшивите новинарски медии" по принцип не обичат да отразяват нещата, които не вървят добре за Вашингтон, и че такъв е случаят с Афганистан на фона на катастрофалното изтегляне на САЩ от страната през 2021 г.

"Никой не говори за Афганистан. Забелязали ли сте? Те вече не говорят и за Украйна. Защото нещата не вървят добре, а те не говорят за нещата, които не вървят добре", каза Тръмп.

"Това, за което не говорят, фалшивите новинарски медии, е почти толкова лошо, а понякога и по-лошо от това, за което говорят", каза Тръмп и заключи, че "нещата вървят зле, защото вече не се говори за Украйна. Аз не го виждам.  И това не е само заради катастрофата в Израел".

Коментарите на Тръмп идват в момент, в който широко рекламираната контраофанзива на Киев, която започна още през юни и за която всички прогнозираха, че ще доведе до повратна точка в конфликта, се оказа пълен провал, като украинските сили в крайна сметка не успяха да постигнат никакви забележителни териториални придобивки, а вместо това понесоха големи загуби.

След разочароващото представяне на Киев на бойното поле финансовата и военната помощ на САЩ за Украйна стана несигурна, тъй като все повече републикански законодатели се обявиха против изпращането на милиарди долари на американските данъкоплатци в страната.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец