Свързани новини

12.06.2020 11:02

Тръмп: Ще се погрижим за нашата полиция

Видян 972 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че администрацията ще инвестира повече в обучението на полицаите и ще предприеме мерки за увеличаване на достъпа до капитали за малкия бизнес в малцинствените общности. Той посочи, че работи по указ, който да доведе до промени в използването на сила от органите на реда, предаде БНР.


По  време на кръгла маса с представители на органите на реда в Далас Тръмп призова за повече ресурси за обучение на полицаи. Без да дава подробности, американският президент заяви, че указът ще  насърчи полицията да се придържа към “най-актуалните професионални стандарти за използване на сила.”


Той отрече да има системни проблеми в структурите на органите на реда и  адресира призивите за намаляване средствата за полицията:


“Ще се погрижим за нашата полиция, няма да я дефинансираме. Ако ще правим нещо, то ще е в обратната посока - да гарантираме, че нашата полиция е добре обучена, перфектно обучена и че и разполага с най-доброто оборудване”, подчерта Тръмп.


Тръмп похвали работата на силите на реда като цяло и описа полицаите, които употребяват прекомерна сила като гнили ябълки.


„Ако полицаите бъдат оставени да си вършат работата, те я вършат страхотно и вие винаги имате гнили ябълки, без значение къде отивате. Мога да ви кажа, че няма много такива в силите на реда.“


Според Доналд Тръмп Съединените щати не могат да постигнат напредък, ако милиони американци биват определяни като расисти:


„Американците са добри и добродетелни хора. Ние трябва да работим заедно, за да се справим с фанатизма и предразсъдъците, където и да се появят. Но няма как да постигнем напредък и да излекуваме раните, ако определяме изкуствено десетки милиони почтени американци като расисти или фанатици.“


Критиците на президента смятат, че той не е способен да проведе смислен разговор за междурасовите отношения и полицейското насилие, отбелязва кореспондентът на БНР в САЩ.


Кандидатът на демократите за президент Джо Байдън посочи, че това, което Тръмп постига е “допълнително разединение на страната.”


В Далас бе първото представяне от администрацията на план за реформи в отговор на протестите след смъртта по време на арест на Джордж Флойд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец